Kâhta Umut Kervanı ihtiyaç sahibi çocuklara bot ve mont dağıttı

Kâhta Umut Kervanı ihtiyaç sahibi çocuklara bot ve mont dağıttı

Adıyaman Kâhta Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi ailelere gıda, çocuklara ise bot ve mont yardımında bulunarak hayırseverler ile muhtaç aileler arasında gönül köprüsü oldu.

İhtiyaç sahibi ailelerle hayırseverler arasında köprü görevi gördüklerini belirten Kâhta Umut Kervanı Başkanı Mehmet Sivil, soğuk havalarda çocukların üşümemesi için bot ve mont, ailelere de gıda yardımında bulunduklarını kaydetti.

Sivil çalışmaları hakkında yaptığı değerlendirmede, "İlçemizde iş imkânının az olmasının yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelerin de fazla olması, beraberinde birçok sorun ve sıkıntıyı getiriyor. Malumunuz önümüz kış... ihtiyaç sahibi ailelerin yakacak ihtiyacının yanı sıra çocukların da bot ve mont gibi ihtiyaçları olacaktır. Bizler istiyoruz ki bu ailelerimizin her bir bireyi de diğer insanlar gibi evlerinde huzur ve sağlık içinde yaşasın. Çocukların okula giderken ayakları ıslanıp hastalanmasın. Çocuklar okuldan döndüğünde sıcak bir aile ortamında derslerini çalışabilsin. Bu doğrultuda kış çalışmalarımızı da başlatmıştık. Tüm hayırseverleri bu çalışmamızda yanımızda görmek istiyor ve onları bu hayır kervanında umut olmaya davet etmiştik. Bugün o hayırseverlerin infak ve sadakalarını muhtaç ailelerimize ulaştırmanın sevincini yaşadık." şeklinde konuştu.

Muhtaç ailelerin ve yetim çocukların sesi olmaya çalıştıklarını dile getiren Sivil, "Her ay yolumuzu gözleyen kardeşlerimiz olduğu gibi her kış ve her okul sezonunda da bizleri bekleyen gözleri yollarda çocuklar ve aileler var. Ben derim ki gelin bir beklenen de siz olun ve sıcacık bir dokunuşla üşüyen yüreklere umut olalım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.