Kahta'da esnaf arefede umduğunu bulamadı

Kahta'da esnaf arefede umduğunu bulamadı

​Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bayram arefesi dolayısıyla yoğunluk yaşanırken esnaf buna rağmen işlerinin iyi olmadığından veryansın ediyor.

Kahta kurban bayramı nedeniyle hiç olmadığı kadar yoğun günler yaşıyor. Özellikle şehir dışından bayram ziyareti için gelen vatandaşlarında etkisiyle ilçe tam anlamıyla adım atılacak yer kalmamış hale geldi. Esnaf ise tüm bunlara rağmen işlerinin iyi olmadığını söylüyor.

Piyasada bir durgunluğun hakim olduğunu belirten Muhammet Memi, insan yoğunluğunu "kuru kalabalık" olarak niteledi.

Pastane işletmecisi olan Emre Karakuş diğer bayramlara göre işlerinde bir azalma meydana geldiğini belirterek vatandaşların tatlı siparişini son güne bırakmasından dolayı da yoğunluk yaşadıklarını aktardı.

Karakuş, "Diğer bayramlar gibi çok baklava siparişimiz var mı derseniz, yok.  Talep oranı düşüyor. Piyasada fiyatlar yüksek. Halkımız pek tatlıyı sevmiyor. Dışarıda bayağı karabalık var. Bunun yansıması oldu. Çeşitlerimiz bol, çeşit farklılığından dolayı beğeniyorlar. Giden bir daha geri geliyor." dedi.

Mağaza sahibi Aziz Kaya ise "Bayramda işimiz normal şekilde işliyor. Eski bayramlar gibi olmasa da iyidir. Kanaat getirirsek iyidir. Herkesin kısmetini Allah teala verir." ifadesini kullandı.

Ramazan Belli ile Mustafa Yılancı isimli esnaf da işlerinin geçen bayramlara oranla daha düştüğüne dikkat çekti.

Her gelen bayramın geçen bayramı arattığını savunan ayakkabı esnafı Ayhan Türkan, "Bu bayramın avantajını olması lazım çünkü okullarında yansıması olduğunu düşünüyordum ama esnaflar olarak gerçekten bayağı işler durgun. Çok şükür az da olsa kazanıyoruz. Geçen bayramda yaptığımız işi bu bayramda hiç yapmadık. Okulların açılmasını bekliyoruz." diye belirtti.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.