Kahta’da HES kavgası: 4 gözaltı

Kahta’da HES kavgası: 4 gözaltı

​Adıyaman’ın Kahta Çayı üzerinde yapılması planlanan HES’i durdurmak isteyen köylüler ile HES Firması çalışanları arasında çıkan kavgada bir kişi yaralanırken 4 kişi de gözaltına alındı.

Kahta Çayı üzerinde kurulması planlanan Hidro Elektrik Santrali (HES) çalışanlarıyla köylüler arasında kavga çıktı. Çıkan kavga nedeniyle bir kişi yaralanırken 4 kişi de gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kahta Çayı üzerinde hayata geçirilmesi planlanan Murat HES projesinde çalışan işçiler kazı çalışmalarını yapmak için iş makineleriyle bölgeye geldi. HES Firmasına ait iş makinelerinin arazide kazı çalışmalarını gören civardaki köylüler, iş makinelerinin çalıştığı alana geldi. Yaklaşık 70 kişi durumu protesto ederek iş makinelerinin geri çekilmesini istedi.

Köylüler adına konuşan Esendere Köyü Muhtarı Ramazan Erşahin, “Devam eden bir idari mahkemeye rağmen HES'in firmasının kamulaştırma yapmadan, halkın tapulu alanlarına ve sit alanlarına dev iş makinalarını sokması biz köy sakinlerini üzüyor. Mahkeme sonuçlanmadan neden tarlalarımıza giriyorlar. Bu durumdan köylüler olarak çok rahatsız oluyoruz. Bizim sıkıntımız, idari mahkemenin kararını beklemeden iş makinelerinin gelip sahamızda çalışmasıdır.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından çıkan tartışma kısa süre sonra kavgaya dönüştü. Kavgada bir kişi yaralanırken F.K (16), H.S (23), A.K (31), T.S (24)  Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler