Kahta’da “İstihdam Seferberliği” tanıtım toplantısı yapıldı

Kahta’da “İstihdam Seferberliği” tanıtım toplantısı yapıldı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde “Bölgesel Teşvik Uygulamaları ve İstihdam Seferberliği” konulu tanıtım toplantısı yapıldı.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta Kaymakamlığı OSB Yönetim Kurulu’nun organizasyonuyla “Bölgesel Teşvik Uygulamaları ve İstihdam Seferberliği” konulu tanıtım toplantısı yapıldı.

Kahta Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan toplantıda konuşan Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, bütünlüğümüz açısından ekonominin ve istihdamın da milli irade ve kardeşlik bağımız kadar önemlidir.”dedi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Adıyaman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur Yıldız yaptığı sunumda, Yönetim Teşvik Sistemi’nin amacının katılım değeri yüksek üretime teşvik etmek, ihracatı ve istihdamı arttırmak olduğunu belirtti. Onur, işçilere istihdam imkanı sağlayan işverenlerin SGK tarafından yapılan destek ve imkanlardan bahsederek işverenlerin bu imkanlardan nasıl yararlanacağını anlattı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emin Yücekaya, İstihdam göstergelerinin son 8 yılın en kötü yerinde olduğunu kaydederek, “Bu süreci iyiye çevirmek için devletimiz seferberlik ilan etti. Seferberliğin amacı ülkeyi kalkındırmaktır. Bunun için de her işverenin ülkeyi kalkındırmak için elini taşın altına koyması lazım.” ifadelerini kullandı.

“İşveren, istihdam sağladığı sürece her türlü desteği veriyoruz”

Yücekaya konuşmasının devamında, Çalışma Bakanının Konya’da çalışma hayatında milli seferberlik başlattığını hatırlatarak, “Bunun için özel bir paket hazırlandı. Ama Destek Paketimiz o özel paketle sınırlı değil. Bir kaç paketimiz var. Bir tanesi Artı İstihdam, bir tanesi İşbaşı Eğitim Programı İstihdam garantili Meslek Eğitim Kursları, bir tanesi de Girişimcilik Eğitimleri paketi. Aslında hepsinin özeti şu: işveren, ben istihdam üreteceğim dediği sürece biz her türlü bir destekten yararlandırabiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Fuat Tekin, ise yaptığı konuşmada bahsedilen tüm bu imkanlardan yararlanabilmek için sigortasız işçi çalıştırmamanın ön şart olduğunu vurguladı.

Tekin, “Sigortasız işçi çalıştırdığınız sürece ya da pasif sigortalı bulundurduğunuz takdirde bu teşviklerin hiçbirisinden hiçbir şekilde, tümüyle evraklarınız tamam da olsa, istifade edemezsiniz. İstifade etseniz dahi domura uğrar ve o güne kadar size verilmiş olan bütün destekler yasal faiziyle geri alınır.” diye konuştu.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu ekonominin ve istihdamın önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi. Uslu konuşmasında Türkiye’yi kalkındıramamanın önündeki engellerden bahsederek “Biz önceden ne yapmamız gerekir noktasında bir fikir birliği yapmıyoruz. İşte istihdamın oluşmamasının nedeni budur.” ifadelerini kullandı.

Kahta OSB Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürüten Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise Kahta OSB’nin durumu ve faaliyetleri hakkında bilgi aktardı. Kaya, OSB’de şu an doğalgaz eksikliğinin olduğunu belirterek bütçenin yeterli olması durumunda en kısa zamanda halledeceklerini söyledi.

Toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi. (Aydın Evren - İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.