Kaldırımları işgal etmeyin

Kaldırımları işgal etmeyin

Esnaflarla bir araya gelen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kaldırımların işgal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, beraberinde Başkan Yardımcıları Yaşar Demir, Ahmet Altunhan, Başkanvekili Sait Kolak ile birlikte kahvehane esnafıyla bir araya geldi. Burada konuşan Arıkan, kaldırımların işgal edilmemesi noktasında uyarılarda bulunarak, bu noktada bazı çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Düzensiz kentleşme ve kaçak yapılarla ilgili de çalışma başlatacaklarını dile getiren Arıkan, "Halkımızın yüzde 90’ının talepleri arasında yer alan kaldırım işgali sorununa köklü çözüm getirmek için kararlıyız. Önceliğimiz istişare ve diyalog olacak ancak uyarıları göz ardı edenlere ciddi yaptırımlar uygulanacak. Ramazan ayından sonra denetimler daha da sıkılaştıracak." dedi.

Yönetişim anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Arıkan, "İlimizin en büyük sorunları arasında yer alan kaldırım işgali sorununu istişare ve diyalogla çözmek istiyoruz. Seçim döneminde aylarca vatandaşımızı dinledik, sorun ve beklentileri not ettik. Halkımızın yüzde 90'ı kaldırım işgallerinden şikâyetçi ve bu sorunun ivedi bir şekilde çözülmesini istiyor. Sadece sizlerle değil, ilgili tüm kesimlerle toplantılar düzenleyerek, bu sorunu aşmak istiyoruz." diye konuştu.

"Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir"

Çarşı merkezindeki düzensizliğe son vermek istediklerini belirten Arıkan, "İşgal ve kaçak yapılaşmalara ilişkin çok yoğun şikâyetler alıyoruz. Kaldırımlardaki işgaller kadın ve engelli kardeşlerimizi çok zor durumda bırakıyor. Halis bir niyetle kimseye haksızlık etmeden, ayrıcalık tanımadan sizlerin de desteğiyle bu sorunu çözmek istiyoruz. Bu memleket hepimizin, toplumun ortak kullanım alanı olan alanları kısıtlayamayız. Biz bu şehirde bir düzen oluşturmak istiyoruz. Ramazan ayında esnek davranacağız, fakat fazla rehavete kapılarak, kaldırımları tamamen kapatmayın, özellikle yollara masa ve sandalye atmayın. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Ramazan ayının bitmesiyle sıkı bir denetime başlayacağız. Kaldırım işgallerinden ruhsatsız işletmelere kadar sıkı bir denetim yapacağız. Ruhsatı olmayan esnafa işlemleri yapması için mühlet vereceğiz ve işin takipçisi olacağız. Ruhsatsız işletmeler ve kaldırım işgalinde bulunan işletmelere ciddi yaptırımlar uygulayacağız. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Sizlere haksızlık ve zulüm etmeden kentimizin ortak sorunu olan kaldırım işgali sorununu çözmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kaçak yapılarla kararlıkla mücadele edilecek"

Kaçak yapılaşma ve kentteki düzensizliğe karşı Valilik ve Emniyet Müdürlüğüyle ortak çalışma yürütüldüğünü dile getiren Arıkan, "Özellikle seçim döneminde belirli bölgeleri işgal edenler teker teker tespit ediliyor. Bunlara ilişkin yıkımlar gerçekleştiriliyor. Kaldırım işgali ve kaçak yapılaşma önceliğimiz olacak. Objektif bir şekilde bu soruna çözüm getireceğiz ve sorunu çözerken herkese karşı adil, şeffaf olacağız. Hiç kimseye ayrıcalık tanımayacağız. Kentimizin ortak sorunu olan kaldırım işgaline son verilmesi noktasında sizlerden destek bekliyoruz. Hep birlikte ilimize bir düzen getirelim ve bu düzene uyalım." dedi.

"Kaldırım işgalleri ve kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade edilmeyecek" 

Kahvehane esnafının ardından zabıta ekipleriyle görüşen Arıkan, kaldırım işgali, kaçak işletmeler, seyyar satıcılar, ruhsatsız iş yerleri, gıda ve unlu mamul satışları yapan işletmelerin denetimleri noktasında telkinlerde bulundu.

Kentte huzur ve düzenin sağlanmasında zabıtaya büyük görevler düştüğünü ifade eden Arıkan, "İlimizde bir düzen oluşturmak için sizlere büyük görevler düşüyor. Kaldırım işgalleri ve kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade edilmeyecek. Valilik ve Emniyet Müdürlüğümüzle ortak çalışma yürüteceğiz ve halkımızın en büyük beklentileri arasında yer alan kaldırım işgalleri ve kaçak yapılaşma sorununa köklü çözüm getireceğiz. Herkesi eşit tutarak, haksızlık etmeden, adalet çerçevesinde üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirelim." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler