Kamu kurumlarına ait lojman sayısı 249 bin 514

Kamu kurumlarına ait lojman sayısı 249 bin 514

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde kamu idareleri tarafından kullanılan toplam 249 bin 514 adet lojman bulunduğunu açıkladı.

Ülke genelinde kamu idareleri tarafından kullanılan toplam 249 bin 514 adet lojman bulunduğunu belirten Çevre ve Bakanı Murat Kurum, kamu konutlarının kira bedelleri her yıl Resmî Gazetede yayımlanan tebliğler ile düzenlendiğini belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, bu kapsamda 2019 yılı kamu konutları kira bedellerinin, bir önceki yıla göre artış oranının yaklaşık yüzde 14 seviyesinde olduğunu kaydetti.

Kurum, kamu konutlarının ilgili personele tahsis edilmesi ve idaresine ilişkin hususların da Kamu Konutları Yönetmeliği ile düzenlendiğini ifade ederek, “Söz konusu yönetmelik hükümleri uyarınca; konutların korunması, ilgili personele tahsis edilmesi, tahliyesi, dolu ve boş konutların takip edilmesi gibi konular, genel bütçeye bağlı idareler için konutların tahsis edildiği Bakanlık, genel bütçe dışındaki kurum kuruluşlar için ilgili idarelerin sorumluğunda bulunmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.