Kan Davası Barışla Sonlandı

Kan Davası Barışla Sonlandı

Siirt`in Şirvan ilçesinde, kuzen iki aile arasındaki kan davası verilen barış yemeğiyle son buldu.

Siirt`in Şirvan`ın Ormanbağı köyünde geçen yıl Kenan Yıldız`ın ölümüyle sonuçlanan kan davası, Vali Ahmet Aydın ve kanaat önderlerinin girişimiyle sona erdirildi.

Vali Aydın, kanaat önderi Muiniddin Aydın`ın evinde düzenlenen barış yemeğinde yaptığı konuşmada, bütün kanaat önderlerinin ve kentin ileri gelenlerinin kan davası ve benzeri olaylarda devreye girmesini isteyerek, şöyle dedi:

``Şeyhimiz Muiniddin bey gerçekten çok fedakarlık yapıyor. Bugün hep beraber gördük, iki aileyi barıştırdı. Olayı yapan pişman olmuşsa tövbe etmişse bize düşen affetmektir. Sağ olsun öldürülen taraf da affetmişler, bu çok büyük bir fedakarlık. Umarım Cenabı Allah hem onu ve ailesini, herkesi affeder. Bizim de çok günahlarımız var, isyanlarımız var. Biz kendi kardeşlerimizi affedelim, inşallah Allah bizi de affeder. Ayrıca şu zamanda en çok ihtiyacımız olan kardeşliğin tesisi için hem barış hem çözüm süreci diyoruz. İnşallah büyük süreçlere vesile olur. Emeği geçenlere ve özelikle de o evladımızın babasına ve ailesine şükranlarımı arz ediyorum. Hem şahsım adına ve hem devletim adına. Allah razı olsun bu barışı bu barışa vesile olanlara da çok teşekkür ediyorum. Darısı daha büyük barışlara ve büyük kardeşliklere diliyoruz. Bu barış, daha büyük barışlara ve kardeşliklere vesile olsun.``

Konuşmaların ardından yaklaşık bin 500 kişi, dualar ve salavatlar eşliğinde birbirine sarılıp barıştı. Bu sırada bazı kişilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Barış yemeğine Vali Ahmet Aydın`ın yanı sıra Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, İl Müftüsü Faruk Arvas ve çok sayıda kişi katıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.