Kan davasında tüyler ürperten sözler

Kan davasında tüyler ürperten sözler

Mardin'de kadın ve çocukların da öldürüldüğü kan davasında Erkan ailesinin açıklamaları yeni olayların da habercisi niteliğinde.

Erkan ailesinin büyüğü Abdullah Erkan, "Bizim ailede 80, diğer ailede 60 erkek var. Bundan sonrasını Allah bilir" diyor.

Geçtiğimiz günlerde Sürer ailesinden üçü çocuk ikisi kadın 5 kişi öldürülmüştü. Hürriyet'ten Gülden Aydın, Diyarbakır'da o köye gitti ve Erkan ailesiyle görüştü. 

KALAŞNİKOFLA TARADI

Ailenin büyüğü ve sözü geçen Abdullah Erkan (47), kendi cephelerinden olayı anlatıyor: “Sürerleri 4 yıl önce Diyarbakır’dan biz getirdik. 20 yıl önce göç etmişlerdi. Kuyu açıp tarla sulamak için 50 tane elektrik direği gerekiyordu. Ortak olduk. Eski evleri viraneydi. Köyün 5 kilometre ötesinde, tarlaların içine ev yaptılar. 4 yıldır traktörle, kamyonla tarlalarımızdan geçiyorlardı. Ses çıkarmadık. Geçen yıl haziranda, ailemizden Abdülkadir Erkan, kamyonla Sürerlerin tarlasından geçti. Tarla boştu, mercimeğin hasadı yapıp kaldırmışlardı. ‘Neden geçtin’ diyerek baltayla saldırdılar. Yeğenlerim Ali (28), Osman (32) da traktöre binip hastaneye giderken, ‘Neden evimizin önünden geçtiniz’ diyerek Kalaşnikof’la taradı. Ali de Osman da öldü. Ali’nin 4, Osman’ın 8 çocuğu vardı. Belayı onlar başlattı. Çağırdığıma bin pişmanım. Durumları iyi değildi. Bizi kıskandılar.”

YEĞENİME TÜKÜRÜNCE’

“Saldırıdan sonra baba Abdülkadir Sürer ile 2 oğlu Celal ve Mehmet, Mardin Cezaevi’ne girdi. Oğlu Mehmet’in soyadı farklı, amcasının nüfusuna kayıtlı olduğu için İpek soyadını almış. 10 gün önce duruşma vardı. Hapisteki Celal’in karısı Ayşe Sürer ile Abdülkadir’in kızı Rojdan, yeğenim Ahmet Erkan’ın (16) yüzüne tükürmüş. Hatta adliyedeki polis kadınları azarlamış. Yeğenim çok sinirlenmiş ama bize bahsetmedi. Bu olaydan sonra Ahmet ile diğer yeğenim Diyaettin (18),  aileden habersiz tabancaları alıp arabayla gitmişler. Cezaevi kapısında şarjörleri boşaltmışlar. Geleneğimizde kadın ve çocuklara dokunulmaz. Maalesef Sürer ailesinden iki kadın ve üç çocuğu öldürdüler. Çok üzgünüz. Ben iki yeğenimi alıp kendi ellerimle jandarma komutanına teslim ettim. Bundan sonrasını Allah bilir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.