Kanıyla Kelime-i Tevhid yazdı

Kanıyla Kelime-i Tevhid yazdı

Adana’da 90’lı yıllarda davetçi kimliğiyle dikkat çeken Musa Önen, kanıyla Kelime-i Tevhid yazdığını gördüğü rüyasından birkaç gün sonra PKK tarafından kurulan pusuyla katledildi.

 Kuruluşundan bu yana yaptığı katliamlarla gündeme gelen PKK, 90’lı yıllarda çok sayıda alimi ve İslam davetçisini katletti. Kürdistan’da tehditlerle yıldıramadığı Müslümanlara her fırsatta saldıran PKK, Adana’da ise davetçi kimliğiyle dikkat çeken Musa Önen’i hedef aldı. Gittiği tüm mekanlarda tehditlere aldırmadan İslam’ı anlatan Önen, 8 Haziran 1992’de yatsı namazını kıldığı mahalle camisinden dönerken evinin önünde pusuda bekleyen PKK’liler tarafından katledildi.

Aslen Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Kaynakkaya (Kudi) köyünden olan Musa Önen’in kızı Saliha Bal, babasının katledildiğinde henüz 38 yaşında; en ufağı kundakta, en büyüğü 12 yaşında olmak üzere 6 çocuğunun olduğunu söyledi.

Babasının inşaat işlerinde çalışan, güler yüzlü, yumuşak huylu, çevresi tarafından sevilip sayılan bir kişi olduğunu belirten Bal, “Babam şehid olduğunda ben henüz 10 yaşlarında idim. Kendisi İslam’a aşık, davet ve tebliğ içinde bir hayat sürerdi. İşten dönünce çay ocaklarına, esnafa, işçiye gider İslam’ı anlatırdı.”dedi.

“Allah yolunda asla taviz vermem!”

Musa Önen’in İslami faaliyetlerinden dolayı defalarca tehdit edildiğini belirten Bal, “Babamın her yerde İslam’ı anlatması PKK’nin dikkatini çekti, kendisini tehdit ettiler. Babama gelen bir tehdit mesajında; ‘Sakalını keseceksin, takkeni çıkartacaksın, hiçbir yerde İslam’ı anlatmayacaksın!’ şeklinde ifadeler yer alıyordu. Babam bu tehditleri umursamıyor, ‘Allah yolunda asla taviz vermem! İslam ağacı sulanmazsa yeşermez, bu su da şehitlerin kanlarıdır’ diyerek iman ve cesaretini gösteriyordu.” ifadelerini kullandı.

“Babam çocukluk arkadaşı Molla Cüneyt gibi şehit olmayı arzuluyordu”

Babasının, Kızıltepe’de yine PKK tarafından katledilen Molla Cüneyt Öncel’ın çocukluk arkadaşı olduğunu ve cenazesine katıldığını belirten Bal, “Molla Cüneyt’in taziyesinde konuşan babam, ‘Sen Allah’a verdiğin sözü yerine getirdin, şimdi sıra bizde. İnşallah biz de bu yolda çalışıp sözümüzü yerine getirenlerden olacağız’ demişti. Arkadaşının şahadeti babamı çok derinden etkilemiş ve onda da şahadet isteği uyandırmıştı. Babam arkadaşı Molla Cüneyt gibi şehit olmayı arzuluyordu.” diye konuştu.

Musa Önen’in şahadet rüyası gerçek oldu

Babasının bir rüyasını paylaşan Bal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Babam bir rüyasında boğazından vurulduğunu ve kanıyla Kelime-i Tevhid yazdığını görmüş. Bu rüyasını arkadaşı olan bir seydaya anlatmış. Seyda da ona, ‘Musa, bu rüya sana şahadet müjdesidir’ diye tabir etmiş.”

Babasının katledildiği anı da paylaşan Bal, “Yatsı namazını camide kılan babam eve dönerken sokağımızda pusu kuran 3 kişi tarafından uzun namlulu silahlarla vuruldu. Boğazı ve vücuduna 7 kurşun isabet etmiş. Babam vurulduğunda ‘Allah’u Ekber’ diyerek 3 defa tekbir getirdi. Silah ve babamın tekbir seslerini duyan annem sokağa koştu. Babamı kanlar içinde, ruhunu Rabbine teslim etmiş halde bulduk. Babamın birkaç gün önce gördüğü rüya, gerçek oldu. Babam sokağımıza şehadetiyle Kelime-i Tevhidi yazdı. Allah, babamın şahadetini kabul etsin.” dedi.

Defin öncesi nurlu rüya

Musa Önen’in cenazesinin defni ve görülen bazı enteresan rüyaları da paylaşan kızı Saliha Bal, “Babam şehit edildiğinde aile olarak cenazesini memleketimiz olan Ömerli ilçesine bağlı Kaynakkaya (Kudi) köyüne defnetmeye karar verdik. Cenazemizi götürmeden önce bir yakınımız rüyasında, babamın defin edileceği yere bir nur indiğini görmüş. Sonra bir kişinin; çekilin, çekilin bu şehidin cenaze namazını Hz Muhammed (sav) kıldıracak, diye seslendiğini duymuş. Bunu babamın defninden sonra bize anlattı.” ifadelerini kullandı.

Babasını defnettikten sonra tekrar Adana’ya döndüklerini dile getiren Bal, “Biz fakir bir aileydik, iki odalı, sıvasız ve penceresiz bir evimiz vardı. Bir gün amcam bize gelerek ağabeyini rüyasında gördüğünü söyledi. Ona, evim sıvasız, penceresiz kaldı, yetimlerim için evimi yapsan, ben de senin için burada ev yaparım, demiş. Bunun üzerine amcam evimizin sıvasını yaptırıp, pencerelerimizi taktırdı. Avlumuza da ek olarak 3 oda daha yaptırdı.” diye konuştu.

Musa Önen katledildiğinde biri henüz kundakta olmak üzere 6 çocuğunun yetim kaldığını belirten Bal, “Hazreti Peygamberimiz, İslam şehitlerinin ailelerine şefaat edeceğini buyuruyor. İnşallah Rabbim, şehit babamın şefaatini bize nasip etsin.” şeklindeki duasıyla sözlerini sonlandırdı.   (Ayhan Kaya - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler