Kanser hastası adamın feryadı: Devlet beni ölüme mi terk edecek?

Kanser hastası adamın feryadı: Devlet beni ölüme mi terk edecek?

Eşiyle birlikte hac farizasını yerine getirmek için biriktirdikleri 100 bin TL'yi tedavi için ilaçlara verdiğini belirten kanser hastası Ali Osman Koç, artık imkanlarının tükendiğini söyleyerek yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Malatya'nın merkez Battalgazi ilçesi Göztepe Mahallesi'nde ikamet eden 5 çocuk babası Ali Osman Koç (56), yaklaşık 1,5 yıl önce gittiği İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde kendisine akciğer kanseri teşhisi konuldu.

Kanser teşhisinin ardından kendisine kemoterapi uygulanan Koç'un hayatı adeta kabusa dönüştü. Vücudunun bir kısmında çatlaklar ve yaralar oluşan Koç, yüzünde oluşan şişkinlikle adeta tanınamaz hale geldi.

Doktorun tedavi için önerdiği ilaçlar SGK tarafından karşılanmadığı için kendi imkanlarıyla almak zorunda kalan Koç, şimdiye kadar ilaçlara yaklaşık 100 bin TL ödediğini söyledi.

7 nüfuslu bir aile olduklarını ve emekli maaşıyla geçimlerini sağlamaya çalıştıklarına dikkat çeken Koç, ilaçlara ödediği paranın eşiyle birlikte hac farizasını yerine getirmek için biriktirdiği paradan karşıladığını, ellerinde bir şey kalmadığı için borçlandığını ve ilacı almaya imkânının kalmadığını belirtti.

"İlacı kullanamadığım takdirde devlet beni ölüme mi terk edecek?" diyerek sitemde bulunan Koç, ilacının devlet tarafından karşılanması için yetkililere çağrıda bulundu.

Eşinin ağrılarından dolayı çok acı çektiğini ve geceleri yatamadığını belirten Cemile Koç, kendileri de eşiyle birlikte acı çektiklerini ama hiçbir zaman bakımından rahatsızlık duymadığını söyledi.

Ellerindeki tüm imkanların bittiğini ve artık ilaçlarını karşılayacak durumda olmadıklarını ifade eden Koç, yetkililerin acılarına ortak olmalarını ve eşinin tedavisi için kendilerine sahip çıkmalarını istedi.

"Kemoterapinin ardından tanınmaz hale geldim"

Aralık 2019 tarihinde İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde kendisine akciğer kanseri teşhisinin konulduğunu anımsatan 56 yaşındaki Ali Osman Koç, "Medikal Onkoloji'de kemoterapiye başladılar. Kemoterapi sonucu vücudumun bir kısmında çatlaklar oluştu ve tanınmaz hale geldim. 14 gün yoğun bakımda kaldım. Doktorlar 'Sana akıllı ilaca başlayacağız ama devlet bunu karşılamıyor.' dediler. Tanesi 15 bin TL olan Tecendriq 1200 miligram ilaçtan kendi imkanlarımla 5 tane alıp 21 günde bir doz kullandım. Toplamda bu ilaca 75 bin TL ödedim. Daha sonra akciğerim su topladı. 16 gün hastanede yattım, akciğerimden 7 litre su aldılar. Sonra doktorlar, 'Altuzan 400 miligram adlı başka bir ilaca başlayacağız, onu da devlet ödemiyor. Fiyatı 4 bin TL… ayda 2 tane kullanacaksın' dediler. Şu ana kadar Altuzan adlı ilaçtan 6 tane kullandım, buna da 24 bin TL ödedim. Diğer ilaçla birlikte şimdiye kadar yaklaşık 100 bin TL ödedim. Yaralar için kullandığım kremleri de devlet karşılamıyor ama onları hesaba katmıyorum." diyerek yaşadığı mağduriyeti anlattı.

"İlaçlara verdiğim parayı Hac farizasını yerine getirmek için boğazımızdan kısıp biriktirmiştik"

Kanser hastası Koç, "2015 yılında eşimle birlikte Hac farizasını yerine getirmek için isimlerimizi yazdırmıştık. Boğazımızdan da kısarak 100 bin TL biriktirmiştik. Bende hastalık baş gösterince biriktirdiğimiz Hac parasını ilaçlara verdik. Demek ki kısmet değilmiş. İnşallah Allah bizleri ahirette Peygamber Efendimiz'e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) komşu eyler." temennisinde bulundu.

"Bu ilaçları almaya gücüm yetmediğinde devlet beni ölüme mi terk edecek?"

Emekli maaşıyla geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Koç, "5 çocuğum var ve 7 nüfuslu bir aileyiz. Elimde ne varsa hepsini ilaçlara ödedim, şimdi ise ilacı borç parayla alıyorum. Borç da bir yere kadar. Artık ne yapacağımı, nereye gideceğimi bilemiyorum. Sağlık Bakanlığına, CİMER'e yazdım. CİMER bizi Battalgazi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yönlendirdi. Oraya gittiğimizde bir iki defa yardımda bulunacaklarını söylediler. Kendilerine yardım talebinde bulunmadığımı, ilaçlarımın ücretinin karşılanması talebinde bulunduğumu söyledim. Bu ilaçları almaya güç yetiremediğim takdirde devlet beni ölüme mi terk edecek? Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sağlık Bakanı'mız Fahrettin Koca'ya, Valimize (Aydın Baruş), İl Sağlık Müdürümüze (Prof. Dr. Recep Bentli) sesleniyorum. Kimse beni kaale almıyor ve sesimi duyuramıyorum. Lütfen sesimin duyulmasını ve ilaçlarımın karşılanması istiyorum." diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

"Tek isteğimiz yetkililerin acımıza ortak olmaları ve bize yardımcı olmalarıdır"

Kemoterapinin ardından eşinin vücudunda yaraların oluştuğunu ve ağrılardan dolayı geceleri yatamadığını belirten Cemile Koç, "Kendisi acı çektikçe biz de acı çekiyoruz. Cumhurbaşkanı'mızdan ve Sağlık Bakanımızdan tek isteğimiz eşimin ilaçlarının karşılanmasıdır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bize yardım talebinde bulundu ama kabul etmedim. Çok şükür eşime bakacak durumdayım ve kendisiyle ilgileniyorum ama ilaçları alacak imkânımız kalmadı. Elimizde ne varsa hepsini verdik. Vücuttaki yaralar için aldığımız bir krem 70 TL olmuş, onu da devlet karşılamıyor. Tek isteğimiz yetkililerin acımıza ortak olmaları ve bize yardımcı olmalarıdır." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.