Kapıkule'de 3 milyon 270 bin makaron ele geçirildi

Kapıkule'de 3 milyon 270 bin makaron ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Kapıkule Gümrük Kapısında gerçekleştirilen operasyonda şüpheli görülen bir TIR’da yaklaşık 500 bin lira değerinde 3 milyon 270 bin adet filtreli sigara kağıdı (makaron) ele geçirildi.

Türkiye’ye girmek üzere Kapıkule Gümrük Kapısına gelen Türkiye plakalı bir TIR, Gümrük Muhafaza ekiplerince risk analizine tabi tutuldu.

Yapılan analiz sonucu riskli bulunan TIR, x-ray tarama sistemine yönlendirildi. Burada gerçekleştirilen taramada şüpheli yoğunluğa rastlanması üzerine araç, arama hangarına alındı. Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ön incelemede aracın dorse halatlarının kesildiği bu durumun gizlenmesi için kesilen uçların eritilerek tekrar tutturulduğu saptandı.

Aracın ayrıntılı aranması için dorse kapaklarının açılmasının ardından araçta yasal yükün üzerine yerleştirilmiş çok sayıda karton kolinin bulunduğu tespit edildi. Söz konusu koliler içerisinde kaçak sigara üretiminde kullanılan milyonlarca filtreli sigara kağıdı ele geçirildi. Araçta bulunan 327 koli içerisinde ele geçirilen piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira olan toplam 3 milyon 270 bin adet filtreli sigara kağıdına (makaron) el konulurken sorumlular hakkında soruşturma başlatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler