Kapıkule’de 526 bin uyuşturucu hap ele geçirdi

Kapıkule’de 526 bin uyuşturucu hap ele geçirdi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Kapıkule Gümrük Kapısında gerçekleştirilen operasyonda, şüpheli görülerek aranan bir tırın yakıt deposunda toplam 526 bin ecstasy cinsi uyuşturucu hap ele geçirildi.

Yapılan analiz sonucunda riskli görülerek ihbar kayıtlarına alınan bir tır, Bulgaristan’dan Türkiye’ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısına geldiği sırada bilgi sistemleri uyarı verdi.

Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince şüpheli tırın gümrük işlemleri durdurularak araç, x-ray taramasına sevk edildi. Burada yakıt depolarından birinde şüpheli yoğunluğa rastlanan tır, arama hangarına alındı.

Arama hangarında şüpheli yoğunluk tespit edilen depo, narkotik dedektör köpeği ile de kontrol edildi. Dedektör köpeğinin tepki verdiği bölüm kesilerek açıldı. Yapılan incelemede depo içerisinde iki ayrı gizli bölme bulunduğu ve bu bölümlerin macunla kapatıldığı anlaşıldı.

Tespit edilen gizli bölmeler içerisinde 54 şeffaf paket bulundu. Söz konusu paketlerin içerisindeki haplardan alınan numunelerin uyuşturucu test cihazı ile yapılan analizi sonucu “ecstasy” cinsi uyuşturucu hap oldukları belirlendi.

Gümrük muhafaza ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu ele geçirilen toplam 526 bin uyuşturucu hap ile uyuşturucunun naklinde kullanılan araca el konuldu.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında araç sürücüsü gözaltına alınırken olaya ilişkin yürütülen soruşturmaya devam ediliyor.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda düzenlenen bir başka operasyonda da 2 bin 303 kaçak eşya ele geçirildi.

Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen otobüs, risk analizleri çerçevesinde arandı.

Otobüsün farklı yerlerine gizlenmiş, beyan edilmeyen, faturasız çok sayıda cilt bakım ürünü, meyve bıçağı, çay, tütün, konserve açacağı, sebze soyacağı, ilaç, sıcak su torbası, televizyon ve epilasyon cihazı ele geçirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler