Kar yağışı nedeni ile Doğu Anadolu Bölgesindeki 6 ilde, 2 bin 272 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Kar yağışı nedeni ile Doğu Anadolu Bölgesindeki 6 ilde, 2 bin 272 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Dün başlayan, gece saatlerine kadar devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeni ile Ağrı, Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır ve Tunceli'de 2 bin 272 mahalle ile köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Ağrı'da günlerdir etkili olan dondurucu soğuklar yerini dün yoğun kar yağışı ve tipiye bıraktı. Gece saatlerine kadar devam eden kar yağışı nedeni ile kentte 459 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin bünyesinde bulunan 3 bin 285 kilometrelik yol ağında 82 iş makinesi, 91 personel ve 8 mobil ekiple yolların yeniden açılması için çalışmalar sürüyor.

Ağrı Belediyesi'ne bağlı ekipler sürdürdükleri çalışmalar kapsamında cadde ve sokaklardaki kar birikintilerini iş makineleri ile şehir dışına taşınıyor. Kentte bir metreye yakın yağan kar evlerin önünde birikintilere sebep oldu. Karayolları 123. Şube Şefliği tarafından kar küreme ve tuzlama çalışmasına devam ediliyor.
Kar yağışı nedeni ile Doğu Anadolu Bölgesindeki 6 ilde, 2 bin 272 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada Kağızman-Ağrı yolu ile Ağrı ve Van illerini birbirine bağlayan Tendürek Geçidi dün akşam itibari ile trafiğe kapatıldı.

Erzurum Caddesi üzerinde bulunan İletişim Başkanlığı'na ait Dijital Gösterim Merkezi'nin çatısı üzerinde biriken kar nedeni ile çöktü.

Merkezin kapalı olması nedeni ile herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Kar yağışı nedeni ile Erzurum'da kırsaldaki bin 71 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Yolların yeniden açılması için Büyükşehir Belediyesi ekipleri, iş makineleri ve çok sayıda personelle çalışmalar sürdürülüyor.

Kar ve tipi nedeniyle Erzincan'da 339, Kars'ta 81, Iğdır'da 42 ve Tunceli'de 280 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarında karla mücadele çalışması yürütüyor.
Kar yağışı nedeni ile Doğu Anadolu Bölgesindeki 6 ilde, 2 bin 272 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde sıcaklığın mevsim normallerinin altında seyredeceği belirtildi.

Yapılan açıklamada, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 15, Erzurum ile Kars'ta 13, Ağrı ile Erzincan'da 10, Tunceli'de 9 ve Iğdır'da 4 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın ise sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 10, Erzurum, Kars ve Ağrı'da 7, Tunceli'de 5 ve Erzincan ile Iğdır'da 2 derece olacağı tahmin ediliyor.

Açıklamada, "Bölgede özellikle sabah ve gece saatlerinde buzlanma, don, sis ve pus ile yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimi dik yamaçlarda çığ riskinden dolayı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor." denildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler