Kar yağışı nedeniyle 4 ilde eğitime ara verildi

Kar yağışı nedeniyle 4 ilde eğitime ara verildi

Hakkâri'de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle, Giresun'un ise bazı ilçelerinde eğitime bugün ara verildi. Trabzon ve Artvin'de ise karlı ve buzlu hava nedeniyle taşımalı eğitim yapılamayacak.

Türkiye'nin birçok ilinde karlı ve soğuk hava etkili oluyor.

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 4 ilde okullar tatil edildi.

Hakkâri il genelinde yükseköğretim kurumları hariç, kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel öğretim kursları, Halk Eğitimi ile Rehberlik ve Araştırma Merkezleri'nde eğitime ara verildiği belirtildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada "İlimizde gerçekleşen olumsuz hava şartları sonrası tüm mahalle yollarımız açık durumdadır. Ancak meteorolojik raporlar doğrultusunda bu gece buzlanma riski bulunduğundan ilimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 15 Ocak 2024 Pazartesi günü sadece taşımalı eğitim yapan öğrencilerimiz için eğitime bir gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacaktır" denildi.

Giresun'da ise Çanakçı ilçesindeki tüm okullarda, Espiye, Tirebolu, Görele ve Eynesil ilçelerinde de köy okullarında eğitime bugün ara verildi. Espiye, Tirebolu, Görele, Eynesil, Doğankent ve Güce ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler de bugün izinli sayılacak.

Artvin'de tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde bugün, sadece taşımalı eğitim yapan öğrenciler için eğitime ara verildiği kaydedildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.