Kar yolları kapayınca diyalize giremedi

Kar yolları kapayınca diyalize giremedi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapanırken bir böbrek yetmezliği olan bir hasta da diyalize giremedi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde pazartesi başlayan iki gündür devam eden son yılların en etkili kar yağışı sosyal hayatı felce uğrattı.

Siverek Devlet Hastanesinde düzenli olarak diyalize giren bazı böbrek hastaları, yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapanınca diyalize giremedi.

Siverek ilçesine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Dulda (Şeko) Mahallesinde yaşayan böbrek hastası Vedat Akgün, İLKHA muhabirine telefonla ulaşarak mağduriyetini anlattı.

Akgün, "Bu sabah diyalize girmem gerekirdi. Yoğun kar yağışından dolayı bize almaya gelen ambulans yolda kalmış, mağdur durumdayız. Siverek Kaymakamlığı ve Büyükşehir Belediyesinden rica ediyorum. Yollarımızı açarak beni hastaneye ulaştırsınlar." dedi

Konuyla ilgili görüştüğümüz Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi M. Nuri Konca ise kırsaldaki böbrek hastalarına ulaşmak için seferber olduklarını söyledi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.