Karadaği'den hadsiz Macron'a tepki: Krizde olan sizlersiniz

Karadaği'den hadsiz Macron'a tepki: Krizde olan sizlersiniz

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam dini hakkında haddi aşan sözlerine, "Sayın Macron, krizde olan sizlersiniz. Ahlaki, insani ve siyasi krizlerle yıkılıyorsunuz." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ulusa sesleniş konuşmasında "İslam bugün dünyanın her yerinde krizde" şeklinde tepki çeken sözler kullanmıştı.

"Dinimiz için endişelenmeyin!"

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, Facebook hesabından Macron'un sözlerine tepki olarak yaptığı paylaşımda, "İslam dini, sizin kartondan ürettiğiniz sahte liderlerin günahından sorumlu değildir. İslam dini herhangi bir krizden geçmiyor. Sayın Cumhurbaşkanı (Macron), İslam dini hiçbir zaman sırtını bir yönetimin desteğine dayamadı. Ona karşı çıkanlara da kendi görüşünü dayatmak için kılıç kaldırmadı. Bundan dolayı dinimiz için endişelenmeyin." ifadesini kullandı.

"İslamiyetin bozulması veya zayıflaması gibi bir korkumuz yoktur"

"Dinimiz bir krizden geçmiyor ve geçmeyecek. İslam dini, bir beşerin ürünü olmadığından dolayı bozulması veya zayıflaması gibi bir korkumuz yoktur" ifadesini kullanan Karadaği, başkalarının planlarına ve İslam düşmanlığına rağmen İslamiyetin dimdik hayatta olduğunu sözlerine ekledi.

Karadaği, "Sayın Macron, gelecek İslam'ındır. Biz, başkalarının dinlerini ve kutsallarını meşru hedefler haline getiren toplumların geleceğinden endişe ediyoruz. 21. yüzyıldayken, dini savaşlar hayaliyle hala Orta Çağ'da yaşayan bir hükümdara (Macron'a) acıyoruz" dedi.

"Krizde olan sizlersiniz"

Bir kriz varsa onun da bazı Batılı politikacıların çifte standartlarından kaynaklandığını vurgulayan Karadaği, sözlerine şunları ekledi:

"Arap ve İslam dünyasında pek çok ülkede iktidardakilerin, sizin ürününüz veya tebrik ettiğiniz darbeciler olduğunu size hatırlatırız. Sayın Macron, krizde olan sizlersiniz. Ahlaki, insani ve siyasi krizlerle yıkılıyorsunuz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.