Karadenizin Alimeleri yarın icazet alacak

Karadenizin Alimeleri yarın icazet alacak

Kardenizin Rize ilinde ilimlerini tamamlayan 15 Alimeye İcazet, 15 Hafizeye de Hafızlık Belgesi verilecek.

RİZE - Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Tütüncüler Köyündeki yatılı Kız Kur’an Kursunda  yarın icazet heyecanı yaşanacak.

 

Tütüncüler Köyü Yatılı Kız Kur’an Kursunda  İslami ilimlerde  eğitimlerini tamamlayan 15 Alime icazetlerini alacak. Ayrıca Hafızlık  eğitimini tamamlayan 15 Hafizeye de  Hafızlık Belgeleri verilecek.

 

Alime ve Hafize olan kız çocuklarını, bu anlamlı ve önemli günde yalnız bırakmayan aileler, yakınlarıyla birlikte ilçeye akın etti. 

 

İcazet törenine katılmak için akrabalarıyla Bitlis’ten üç gün önceden hareket eden İkram Sezikli, kızlarının İslami ilimleri tamamlayarak icazet alacak olmasının,  kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, “Kızım İmam Hatip okulunu bitirdikten sonra, Alime olması için kendisini, Rize ilinin Pazar ilçesine bağlı Tütüncüler Köyündeki yatılı Kız Kur’an Kursuna gönderdim. Elhamdullilah İslami eğitimini tamamlayarak  icazetini alacak. Bu anlamlı günde kızımı yalnız bırakmak istemedim. Yakınımın arabasıyla 3 gün önceden icazetin verileceği köye geldik. Yarın yapılacak icazet töreni basına kapalı olarak gerçekleştirilecek. İnşaallah artık ülkemizin her yerinde Alimelerin icazet almasına şahit  olacağız.” temennide bulundu.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler