Karakoçan ve Kovancılar'da 195 bin dekar arazide toplulaştırma yapılıyor

Karakoçan ve Kovancılar'da 195 bin dekar arazide toplulaştırma yapılıyor

Elazığ'ın Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinde 195 bin dekar arazinin toplulaştırma çalışması başladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Elazığ ili Karakoçan ile Kovancılar ilçesinde toplam 195 Bin dekar arazide toplulaştırma çalışması yapmaya başladıklarını açıkladı.

Bu kapsamda çalışmaları devam eden Kanatlı Barajının tamamlanmasıyla Barajda depolanacak su ile Kovancılar ilçesi Demirci Ovası ile Karakoçan ilçesi Kuşcu Ovaları'nda bulunan 19 köye ait 70 bin 920 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlanacağını belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, hedeflerinin 2019 yılı içerisinde baraj işini tamamlamak olduğunu söyledi.

Kanatlı Projesi kapsamında toplulaştırma çalışmalarının da devam ettiğini açıklayan Aydın, "Kovancılar ve Karakoçan ilçelerinde toplamda 28 yerleşim biriminde yaklaşık 195 bin dekar alanda çalışmalar yürütüyoruz. Kanatlı Barajı'nın temelden yüksekliği 79 metre olup, 43,90 milyon metreküp su biriktirme kapasitesine sahip. Bölgenin ekonomik potansiyelini hayvancılık ve tarım ürünlerine dayalı etkinlikler oluşturuyor. Bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte tarımsal üretimin arttırılması halinde, tarıma dayalı sanayinin de gelişerek bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını öngörüyoruz. Bu nedenle tarımsal sulama imkânlarının arttırılması bölge için büyük önem arz etmektedir. Kanatlı Barajı ve Sulamasının tamamlanması ile 2018 fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 49 trilyon 147 bin 560 TL katkı sağlanmayı hedefliyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.