Karamollaoğlu: İstanbul kararımızı istişareden sonra açıklayacağız

Karamollaoğlu: İstanbul kararımızı istişareden sonra açıklayacağız

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul seçimlerine ilişkin henüz bir karar almadıklarını ifade etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündemdeki konulara değindi, gazetecileri sorularını yanıtladı.

YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesi yönündeki kararına tepki gösteren Karamollaoğlu, "Bu, hukuk kurallarının yanlış yorumlanması değil hukuk kurallarının hiçe sayılmasıdır. Bir faciadır, cinayet mesabesindedir, hukukun katledilmesidir. Yüksek Seçim Kurulu’nun alnına vurulmuş kara bir leke olarak tarihe geçecektir. Bu durumun kamu vicdanında apaçık bir hak gasbı olduğu kanaati hakimdir. Böyle bir kararın alınmasına neden olanlar da kuşkusuz milletimizin vicdanında mahkûm olmuşlardır." değerlendirmesinde bulundu.

Karamollaoğlu, "İnşallah 23 Haziran’da gerçekleştirilecek olan İstanbul seçimleri, kampanya süreçleri ve neticesi itibari ile Türkiye’mizin normalleşmesine, hak ve hukukun üstünlüğüne, bir arada yaşama bilincinin pekişmesine vesile olacaktır. Bunun için bu süreci herkesin, bütün siyasi partilerin akl-ı selim, sağduyu ve teenni ile yürütmesi gerektiği hususunun altını özellikle çizmek istiyorum. Böylesine haksız, hukuksuz bir kararı aldıran iktidarın 23 Haziran’da İstanbul’da kazanabilmek için her türlü gerginleşmeyi, kutuplaşmayı artırması muhtemeldir." dedi.

AK Parti seçim sürecine girerken "1994 ruhuna döneceğiz" dediğini aktaran Karamollaoğlu, şunları söyledi: "Biz de kendilerine ruh çağırmakla 94 ruhu gelmez demiştik. Nitekim bu dediğimizde haklı çıktık. İktidar 94 ruhuna döneceğiz derken 1946 ruhuna döndü. Tek parti döneminin gayr-i hukuki ve demokrasi dışı uygulamalarını aynen benimsedi. Utanmasalar İstanbul seçimlerinde açık oy gizli tasnif usulü ile seçimi yenileyecekler. Fakat iktidara şu tarihi uyarıyı tekrar hatırlatmak istiyorum. Ebedi olan hiçbir iktidar yoktur, nice yıkılmaz zannedilen iktidarlar yıkılıp gitmiştir. Bugün izleri bile kalmadı. Emin olun siz de aynı akıbete uğrayacaksınız ve şu tavrınız sebebiyle kuşaklar boyu kötü bir şekilde zihinlerde yer bulacaksınız"

"Kararımızı geniş bir istişareden sonra açıklayacağız"

Basın açıklamasının ardından bir gazetecinin, İstanbul'da yapılacak seçimlere ilişkin nasıl bir yol izleyecekleri sorusu üzerine Karamollaoğlu, "İstanbul seçimine ilişkin kararımızı geniş bir istişareden sonra açıklayacağız. Normal olarak seçimler şu anda mevcut haliyle devam edecek. Kesin kararımızı Yüksek İstişare Kurulu ve Genel İdare Kurulu toplantılarımızdan sonra açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi'nin 31 Mart'ta İstanbul adayı olan Necdet Gökçınar, dün gece sosyal medyadan paylaştığı mesajda parti olarak seçime kendi adaylarıyla girme yönünde görüş oluştuğunu söylemişti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler