'Karelerle Şehri Bediüzzaman' Fotoğraf Sergisi Açıldı

'Karelerle Şehri Bediüzzaman' Fotoğraf Sergisi Açıldı

'Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür ve Nurs Mevlidi' programı kapsamında hazırlanan 'Karelerle Şehri Bediüzzaman' fotoğraf sergisi açıldı.

BİTLİS - Haziran ayı başında kaymakamlık tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin farklı illerinden katılan yaklaşık 80 usta fotoğrafçının çektiği fotoğrafların arasından seçilen en güzel kareler kaymakamlık bahçesinde sergiye açıldı.

Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür ve Nurs Mevlidi programı kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışına Hizan İlçe Kaymakamı Sedat İnci’nin yanı sıra Bediüzzaman Said Nursi’nin yaşayan talebelerinden Mehmet Fırıncı, Said Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakamlık bahçesinde açılan fotoğraf sergisinde konuşan Kaymakam Sedat İnci, gelen misafirlere karelerle Hizan ilçesinin bilinmeyen tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

İnci, “Yapacağımız etkinlik için bir fotoğraf sergisini açmayı düşünüyorduk. Bu kapsamda Haziran ayının başlarında ‘Karelerle Şehri Bediüzzaman’ fotoğraf yarışmasını düzenledik. Yarışmaya ulusal çapta fotoğrafçılık yapan 80 fotoğrafçı katıldı. Bu fotoğrafçıların Hizan ilçe ve köylerinden çektiği fotoğraflar içerisinde dereceye girenleri bu gün burada sergiliyoruz. Fotoğraf sergimizin yanı sıra Bediüzzaman’ın hayatını ve mücadelesini anlatan pankartlar da sergiledik. Halkımızın ve gelecek misafirlerimizin bu sergiyle Hizan’ın bilinmeyen güzelliklerini göreceklerini umut ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Açılışın ardından fotoğraf sergisi gezilirken, halkın sergiye yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 



















 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.