Karınca köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Karınca köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Elazığ’ın Kovancılar ilçesine bağlı Karınca köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kovancılar'a bağlı Karınca köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed(sav)" temalı Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi.

Köy meydanında düzenlenen etkinlik saat 13.30'da Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i Şerif ile devam eden etkinlikte Grup Kevser sanatçıları ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Daha sonra platforma üye derneklerden Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Yeni İhya-Der) Kovancılar ilçe Başkan Yardımcısı İsrafil Karamazı etkinlikte selamlama konuşması yaptı.

Karamazı "Müslümanların yegâne önderi Hz. Muhammed'dir. O'na uyduğumuzda kardeş oluruz. Bir ve beraber oluruz. O'na uymadığımızda birbirimize düşer düşman olur, bölünür, parçalanırız. Bundan dolayı şu anda bütün insanlık, özelde köyümüzün Hz. Muhammed'in getirdiği mesaja çok ihtiyacı vardır." dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Mehmet Aydın, Hz Muhammed'in hak ve adalet rehberi olduğuna vurgu yaptı.

Aydın, " Hz. Peygamberi anmak ona salavat çekmekle sınırlı değildir. Onun hayat allayışını bilmemiz gerekir. Biz Hz. Peygamberi tanımak isiyorsak onunla beraber gönderilen kitabı okuyup anlamamız lazım. Eğer biz Peygamber Efendimizin Kur'an-ı nasıl anlayıp yaşadığını örnek alırsak, kendi sorunlarını Kur'an üzerinden nasıl çözdüğünü öğrenirsek bunun bizim yaşamımıza faydası olacaktır." dedi.

İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere de dikkat çeken Aydın, sıkıntılarının çözümünün Kur'an-ı Kerimi anlamakla gerçekleşeceğini söyleyerek, "Bugün Hz. Peygamber aramızda yok ama onun sünneti ve Kur'an var. Şu anda İslam toplumu Peygamber Efendimizin gelmeden önce yaşandığı gibi bir cahiliye dönemi yaşamakta. Ahlaksızlık, zulüm, işkence ve işgal gibi her türlü gayri ahlaki yaşam dünyaya neredeyse hakim olmuştur. Acaba bu sorunun altından nasıl kalkarız? En çok namaz kılan Müslümanlardır, en çok oruç tutan Müslümanlardır ancak en çok bela, musibet, sıkıntı ve zorlukta yine İslam coğrafyasındadır. O zaman burada bir takım sıkıntılar var demektir. Nedir bunlar? Biz gerçekten Kur'an'ı anlamıyoruz ve onun için düşmanlarımız bize zulüm ediyor." diye konuştu.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından program Şua Tiyatro ve Faaliyet Kulübü Hz. Muhammed’in adalet yönünü konu alan tiyatro gösterisiyle devam etti. Etkinlik yapılan dua ile sona erdi. (Ebubekir Yavuz- İLKHA) 




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.