Karkamış'ta gümrük muhafaza memurlarının darp edilmesine tepki

Karkamış'ta gümrük muhafaza memurlarının darp edilmesine tepki

Gaziantep’in Karkamış ilçesindeki Karkamış Sınır Kapısı'nda görevli 2 memurun, Türkiye’ye gümrük kaçağı sigara sokmaya çalışan kişiler tarafından mesai bitiminde araçları ile eve giderken yollarının kesilerek darp edildiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Karkamış Sınır Kapısı’nda Suriye’den Türkiye'ye giriş yapan plakası açıklanmayan iki TIR’da arama yapıldı. Aramada TIR’da gümrük kaçağı olduğu belirlenen miktarı öğrenilemeyen gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

TIR sürücüleri ile aramayı gerçekleştiren biri kadın gümrük muhafaza memurları arasında tartışma yaşandı. Kaçak sigaralara el konulurken, gümrük kapısından kaçak sigara geçirmeye çalışan TIR sürücüleri, bu yakalama olayı ile ilgili idari ve adli işlemin yapılmasını bahane ederek muhafaza memurlarının eve gidişlerinde yollarını keserek evlerinin önünde darp etti.

Büro Memur-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Hanifi Borazan, beraberindeki heyet ile birlikte Karkamış Sınır Kapısına giderek, Karkamış Gümrük Müdürlüğü Bölge Baş Müdürü, Gümrük Müdürü ve gümrük muhafaza personeline geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Borazan, gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Borazan, “Ülkemizin zor bir süreçten geçtiği Covid-19 salgını sürecinde gece-gündüz demeden can virane bir şekilde çalışan gümrük muhafaza memurlarına TIR şoförleri tarafından küfürler edilmesini, yollarının kesilerek darp edilmesini, kadın memura karşı ağza alınmayacak derecede ağır küfür edilmesini kadına şiddet olarak değerlendiriyor, bu olayı şiddetle kınıyoruz.” dedi.

“Kamu kurumlarında çalışanlar için yasal düzenlemeler gerçekleştirilmeli”

Geçtiğimiz yıllarda da bu tür olayların gerçekleştiğini, muhafaza memurlarının yollarının kesilerek darp edildiğini anımsatan Borazan, “Sağlık çalışanlarının yaşadığı şiddet olaylarından korumaya yönelik geçtiğimiz günlerde yasal düzenleme yapılarak cezalar yarı oranda arttırılmıştır. Ticaret Bakanlığı çalışanları ve diğer kamu kurumlarında çalışanlar içinde bu tür yasal düzenlemeler gerçekleştirilmeli, cezalar arttırılmalıdır. Devletin işini yapan devlet memurlarına yönelik şiddet, nefret, hakaret, küfür, darp ve görevi yaptırmama olayları artık son bulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Olayın takipçisi olacağız”

Saldırganların fiziksel ve sözlü şiddet uygulamalarından oluşan fiili durum açıkça suç olduğunu ifade eden Borazan, şunları söyledi: "Evlerine ekmek götüren memurlara yönelik şiddetin önüne geçmek için gerekli yasal düzenlemelerin acil olarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Büro Memur-Sen olarak çalışanlarımızın her daim yanında olduk ve bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu tür kadına şiddet, nefret ve görevi yaptırmama olaylarının peşini bırakmayacağız ve takipçisi olacağız.”


Gümrük muhafaza memurlarının darp edilmesine tepki

Gümrük muhafaza memurlarının darp edilmesine tepki

Gümrük muhafaza memurlarının darp edilmesine tepki

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.