Karzai "canlı bomba"ya karşı fetva istiyor!

Karzai "canlı bomba"ya karşı fetva istiyor!

Afganistan devlet başkanı Hamid Karzai, Kahire'de yapılan İslam zirve konferansında, canlı bomba eylemlerinin önlenmesi için bir fetva yayımlanmasını istedi. Zirve sona erdi ancak sonuç bildirgesinde böyle bir konuya değinilmedi.

Taliban saldırılarını önlemeye çalışan Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, canlı bomba eylemlerini engellemek için fetva çıkarılmasını istiyor.

Karzai, dün Kahire'de düzenlenen İslam Zirve Konferansı'ndaki konuşmasında da aynı konuyu gündeme getirdi.

Tanınmış İslam alimlerinin, canlı bomba eylemlerini kınayan bir fetva yayımlamalarını istedi.

Afgan hükümeti, Kabil'de bu konuda bir ulema toplantısı düzenlemeye çalışıyordu. Ancak konferans planları, Taliban'ın tehditleri ve Pakistan'ın ilgisiz davranması nedeniyle suya düştü.

Karzai Kahire'de, İslam alimlerinin, "İslam'ın intiharı yasakladığı ve canlı bomba eylemlerinin şeytan işi olduğunu" söyleyen Suudi alim Şeyh Salih El Fevzan'ı örnek almalarını istedi.

İslam alimlerinin, canlı bomba eylemlerinin haram olduğunu, yasal olmadığını ve kınandığını belirten bir fetva yayınlamalarını isteyen Karzai, İslam zirvesine katılan ülkeleri de "terörizm olarak nitelediği olaylar ve aşırılığın" kökenleri ile birlikte mücadele etmeye çağırdı.

2012 yılının Kasım ayında Pakistan, Afganistan ile böyle bir konferans yapılmasını kabul etmişti. Planlamalara göre konferans bu Ocak ayında yapılacaktı. Ancak Taliban girişimlerin Amerikan hilesi olduğunu belirten bir açıklama yayımladı ve din adamlarını Taliban'ı desteklemeye, konferansı boykot etmeye çağırdı.

Karzai, canlı bomba eylemlerinin önüne geçebilmek için Müslüman ülkelerden aradığı desteği, İslam zirve konferansında dile getirdi. 

Canlı bomba eylemleri konusunda ertelenen ulema konferansının, bu baharda Kabil'de yapılabileceği belirtiliyor.

Karzai ABD'nin Afganistan'ı işgal etmesinden sonra başa getirilen ABD kuklası olarak biliniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.