Karzai, Obama'yla görüşmeyi reddetti!

Karzai, Obama'yla görüşmeyi reddetti!

Afganistan cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Aganistan'a ziyaret yapan ABD başkanı Obama ile görüşmedi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama dün Afganistan'a bir ziyaret düzenledi. Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ise, ziyaret sırasında Obama ile görüşmedi. 

Afganistan'ın başkenti Kabil'in yakınlarında bulunan ve ABD'li askerlerin kullandığı Bagram Hava Üssü'nü ziyaret eden Obama, Karzai'yi ziyaret etmedi. Karzai de Obama ile bir araya gelmeyi kabul etmedi. Karzai'nin havaüssünde görüşmeyi kabul etmediği bilgisi Afganistan cumhurbaşkanlığı sarayından duyuruldu.

Yapılan açıklamada; "Afganistan hükümeti, ABD başkanını Afgan geleneklerine göre ağırlamaya hazırdır ancak bu havaüssüne gidip Obama ile görüşmek anlamına gelmiyor" denildi. 

Karzai'nin Obama ile görüşmeyi reddetmesini yorumlayan siyaset analisti Muhammed Hasan Hakyar, Karzai'nin Obama'yla görüşmeyi reddetmesinin, güvenlik anlaşması konusundaki anlaşmazlıktan kaynaklandığını söyledi.

Hakyar; "Güvenlik anlaşması konusundaki anlaşmazlıktan dolayı, Afganistan ve ABD ilişkileri oldukça gergin ve soğuk. Diğer taraftan ABD'nin Afganistan cumhurbaşkanını kendi kullandıkları askeri havaüssüne çağırması tuhaftı, Karzai de doğru olanı yaptı ve bunu reddetti" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.