Katil İsrail'in Ürünlerine Boykot Çağrısı Hızla Büyüyor

Katil İsrail'in Ürünlerine Boykot Çağrısı Hızla Büyüyor

Katil İsrail'in Ürünlerine Boykot Çağrısı Hızla Büyüyor

Katil İsrail'in Gazze'deki katliamlarının ardından sosyal medyada Coca Cola ve İsrail ürünlerini satın almama çağrısı yapılıyor.

Çağrıya destek veren Ordu Büyükşehir, Erzurum Büyükşehir, Denizli Büyükşehir, Nevşehir, Başakşehir, Bağcılar, Üsküdar, Ümraniye, Esenler, Şahinbey, Safranbolu, Kepez belediyeleri de sosyal tesisler, market ve restoranlarında söz konusu ürünlerin satışını durdurdu.

Twitter'da "Gazze için Coca-Cola içmeyin", "Savaşa ortak olmayacağız, Coca-Cola içmeyeceğiz", "Zalim İsrail ve işbirlikçi sermaye çevresini boykot ediyor ürünlerini satmıyoruz" gibi mesajlar paylaşılıyor.

"BU ZULME SESSİZ KALAMAYIZ"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak İsrail mallarını boykot kararı aldıklarını belirtti.

İsrail'in dünyanın gözü önünde Gazze'ye saldırdığını, çocukları ve kadınları katlettiğini anlatan Yılmaz, "Plajda oynayan masum yavruları öldürüyor. Adeta gözleri dönmüş. Şu ana kadar aralarında çocukların da bulunduğu 400'ün üzerinde Filistinli kardeşimizi katlettiler. Bu zulme sessiz kalamayız" diye konuştu.

Enver Yılmaz, bir insanlık trajedisiyle karşı karşıya olunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İsrail Gazze'ye ölüm yağdırıyor, bazı İsrailliler de seyir terasına çıkıyor, film izler gibi bombaları izleyip, alkış tutuyor. Bu vahşete tepkimizi koymalıyız diye düşündük. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak katil İsrail'i ve arkasındaki küresel sermayeyi boykot ediyor, ürünlerini kullanmıyor, herkesi boykota davet ediyoruz. Gazze katliamından dolayı tesislerimizde İsrail mallarını satmama kararı aldık. Bizler bu zulme karşı, İsrail terörünü eleştirmeye, Filistin davasını savunmaya devam edeceğiz."

"İSRAİL MALI, BİR MÜSLÜMANIN BAŞINDA BOMBA OLUP PATLAYABİLİR"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gazze'de çok ciddi bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, bu duruma sessiz kalınamayacağını söyledi.

İsrail'in Gazze'de yaşattıklarına karşı herkesin imkanları dahilinde tepki gösterebileceğini vurgulayan Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

"Biz belediye olarak, dün itibarıyla sosyal tesislerimize ve sosyal marketimize İsrail mallarının girişini yasakladık. Toplum olarak hepimizin aldığımız mallara dikkat etmemiz gerekir. Çünkü aldığınız İsrail malı, bir Müslüman'ın başında bomba olup patlayabilir. Bizler, bugünden yarını inşa etmenin, yarını imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Bunun içinde böyle bir yola başvurduk."

Bu uygulamayı sosyal medya hesapları üzerinden takipçileriyle paylaştıklarını anlatan Tahmazoğlu, boykata tüm halkı davet etti.

"HALKIN GEREKEN HASSASİYETİ GÖSTERECEĞİNE EMİNİM"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gazze'de yaşanan olayların tüm Müslümanları derinden etkilediğini ve olayları şiddetle kınadıklarını söyledi.

Zolan, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarda hayatını kaybeden ve şehit olanları rahmetle andıklarını belirtti.

Büyükşehir bünyesindeki tüm sosyal tesislerinde İsrail ürünlerini kaldırarak boykot ettiklerini ifade eden Zolan, şöyle devam etti:

"Bundan sonra belediyemizin Çamlık, Servergazi, Yunus Emre Koruluk Parkı gibi çok sayıda tesislerinde kesinlikle İsrail ürünleri satılmayacak. Vatandaşlarımızın bizim aldığımız boykot kararı konusunda duyarlı olmasını istiyorum. Ben Denizli halkına güveniyorum. Gereken hassasiyeti göstereceklerine eminim."

"BU VAHŞET, MÜSLÜMANLARI UYANIK OLMAYA YÖNELTMEKTEDİR"

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İsrail'in Gazze'de 8 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda, bir çok Müslüman'ın hayatını kaybettiğini, birçoğunun da yaralandığını hatırlattı.

Mübarek ramazan ayında tüm dünyanın gözü önünde, kadın, çocuk ayırt etmeden masum insanları katleden İsrail'in terör rejimini lanetlediğini ifade eden Babaş, şöyle konuştu:

"Bu vahşet karşısında, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı sadece birkaç Müslüman ülke sesini yükseltebilmiştir. Filistin'de devam eden bu vahşet, biz Müslümanları tarih ve insanlık huzurunda bir kez daha gerçekleri görmeye, uyanık olmaya ve olanlardan ibret almaya yöneltmektedir. Kastamonu Belediyesi olarak, bugün aldığımız bir kararla ramazan ayının ardından, İsrail'in Gazze'ye saldırıları nedeniyle sosyal tesislerimiz yok ama belediyenin yemekhanesinde Coca Cola başta olmak üzere diğer İsrail ürünlerini boykot edeceğiz. Bu konuda, tüm kişi, kurum ve kuruluşlardan da aynı duyarlılığı göstereceğini umuyorum."

"İSRAİL'İN HUNHARCA SALDIRILARI HEPİMİZİ HASSAS KILDI"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İsrail'e tepkinin ülkenin her yerinde çığ gibi büyüdüğünü belirtti.

"Filistin'in masum ve mazlum insanlarına İsrail'in hunharca saldırıları haklı olarak hepimizi hassas kıldı" diyen Özhaseki, "Bazı belediyelerin de katıldığı Coca Cola'ya boykot çağrıları yükseliyor her taraftan. Belediyemizin tesislerinde zaten uzunca bir süredir Coca Cola ürünleri bulundurulmamakta ve satışı yapılmamaktadır" ifadelerini kullandı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler