Katil Netanyahu'dan operasyonu genişletme talimatı

Katil Netanyahu'dan operasyonu genişletme talimatı

Katil İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail işgal ordusuna operasyonları genişletme talimatı verdi

11 gündür Gazze'de katliamlarını sürdüren siyonist İsrail'in Başbakanı Benjamin Netanyahu, terörist diye nitelidiği Hamas'a karşı savaştığını ve işgal ordusuna operasyonları genişletme talimatı verdiğini söyledi.

Gazze'deki sivil kayıplardan Hamas'ın sorumlu olduğunu iddia eden Netanyahu,  "Benim orduya talimatım, yapabildiği oranda kara operasyonunu genişletme doğrultusundadır. Uluslararası toplum, gerilimi arttıran tarafın sadece Hamas olduğunu anlayacak" iddiasında bulundu.

Hamas'ın İsrail'e açılan tünelleri olduğunu ve bunların ancak bombalanarak yok edilebileceğini iddia eden Netanyahu, kara saldırısının da Hamas'ın ateşkesi reddetmesiyle başladığını söyledi. Halen kimin tarafından kaçırıldıkları belli olmayan üç gencin ölümünden Hamas'ı sorumlu tutan İsrail, önce Gazze'ye karşı hava operasyonu başlatmış, bu operasyon dün gece ise kara harekatına da dönüşmüştü.

Hamas'ın kendi dahli olmadığı bir savaşta, kendisi tarafından bile hazırlanmayan bir ateşkesi reddederek ölümlerden sorumlu tutulması, komik bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.