Katil Sisi Cuntası Tepkilerden Rahatsız Olmuş!

Katil Sisi Cuntası Tepkilerden Rahatsız Olmuş!

Mısır cuntasının Adalet Bakanlığı adına yapılan açıklamada idam kararlarına verilen hem dahili, hem de uluslararası tepkiler kınandı!

Daha önce 529 idam kararıyla dünyayı şaşkına çeviren Minye mahkemesinin Pazartesi günü 683 kişiye daha idam cezası vermesi uluslararası kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. BM kararı ‘zalimce’ diye nitelerken, cuntanın destekçisi ABD dahi rahatsızlığını ifade etmişti.

Buna karşı Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada “Demokratik sistemin temel prensiplerinden biri güçler ayrımı ve yargının bağımsızlığıdır. Yargı kararlarına karşı gerek içeriden, gerek dışarıdan yöneltilen tepkiler kabul edilemez” denildi. Aynı açıklamada Pazartesi günü haklarında idam kararı verilen sanıkların olağanüstü mahkemelerde değil,  sivil mahkemede yargılandıkları da belirtildi. Bakanlığın basın sözcüsü Abdulazim El-Aşri ayrıca hâkimin verdiği kararın son söz olmadığını, sanıkların temyize başvurabilecekleri de hatırlatıldı.

Cuntanın katliam ve işkencelerle muhalefeti sindirmeye çalıştığı Mısır’da Adalet Bakanlığından yapılan bu açıklama tam bir mizah örneği teşkil etmekte.

Minye mahkemesinin idam kararı verdiği ve içlerinde İhvan mürşidi Muhammed Bedii’nin de bulunduğu 683 kişiden sadece 70 tanesi tutuklu, diğerleri gıyaplarında yargılandılar.

Dimyat’ta Darbe Karşıtı Gösterici Katledildi

Öte yandan kitlesel idam kararlarını protesto gösterilerinin yapıldığı Dimyat’ta bir gösterici daha katledildi. Dimyat emniyet yetkilileri kimliği belirsiz bir kişinin açtığı ateş sonucu bir göstericinin öldüğünü duyurdular. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.