Katledilen korucu Kürtçe ağıtlarla defnedildi

Katledilen korucu Kürtçe ağıtlarla defnedildi

Mardin’in Dargeçit PKK’liler tarafından katledilen geçici köy korucusu Yılmaz Alpsoy, Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK’lilerin kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Geçici Köy Korucusu Yılmaz Alpsoy, Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Cenaze defin törenine Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Vahit Şentosun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil İbrahim Çiftçi, İlçe Müftüsü Şafi Bilik, Belediye Başkan Yardımcıları Mekan Taş, Tevfik Baysal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşlarının döktüğü cenaze defin töreninde korucunun cenazesi önce Sanayi Mahallesi’nde bulunan evine getirildi. Burada ailesinden helallik alınmasının ardından korucunun cenazesi Gölcük Mahallesi’nde bulunan Hazreti Süleyman Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Kalo Mezarlığı’nda defnedildi.

Defin işlemlerinin ardından Midyat İlçe Müftüsü Şafi Bilik, dua okudu.

Evli iki çocuk babası olan korucu Yılmaz Alpsoy, bir buçuk yıl öne koruculuğa başladığı öğrenildi. En büyük oğlu İbrahim 4, Bünyamin ise 2 yaşında. Eşi Gülcihan Alpsoy ise üçüncü çocuğuna hamile olduğu öğrenildi. 

Korucunun babası Cemil Alpsoy, PKK’ye tepki gösterirken annesi Samiye Alpsoy ise Kürtçe ağıtlar yakarak oğlu için gözyaşı döktü. Eşi Gülcihan ise acıya dayanamayarak hastaneye kaldırıldı.

Mardin’in Dargeçit ilçesinin girişinde bulunan kontrol noktasına dün akşam saatlerinde PKK’lilerce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda uzman çavuş Mansur Cansız, uzman onbaşı Cem Kanbur ile geçici köy korucusu Yılmaz Alpsoy hayatını kaybetmiş, 1 asker, 2 geçici köy korucusu ve bir sivil kadın yaralanmıştı.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.