Kayıp 2 dağcıyı arama çalışmaları devam ediyor

Kayıp 2 dağcıyı arama çalışmaları devam ediyor

Uludağ'da 3 gündür kayıp olan 2 dağcıyı arama çalışmaları yağan yoğun kar ve fırtına nedeniyle gece saatlerinde durdurulmuştu. Ekipler, sabahın ilk ışıklarında arama çalışmalarına yeniden başladı.

Sabah saatlerinde ekipler, yağan kara ve fırtınaya rağmen bölgeye çıkarak arama çalışmalarına tekrar başladı.

Arama çalışmaları karadan AFAD, JAK, JÖH, AKUT, BAKUT, ANDA, NAK ve İHH ekiplerinden oluşan 200 kişiyle havadan ise İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gönderilen termal görüşlü kameraya sahip iki adet uçak ve bir adet sivil helikopter ile devam ediyor.

Ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucu, kayıp iki dağcıya ait olacağı düşünülen ayak izlerine rastlandı. Ayak izlerini takibe alan ekipler dağcıların Göller Bölgesine doğru ilerleyebileceğini ön görerek arama çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı. Ancak gece aniden bastıran kar yağışı ve fırtına nedeniyle arama çalışmalarında zorluk çeken ekipler çalışmalarını sabaha kadar durdurdu. Ekipler aralıksız devam eden fırtına ve kar yağışına rağmen sabahın ilk ışıklarında ekipmanlarını yüklenerek arama kurtarma çalışmalarına tekrar başladı. Ayrıca çevrede bulunan bazı illerden de takviye arama kurtarma ekibi geldiği öğrenildi.

Uludağ'da hava sıcaklığı en düşük eksi 13 en yüksek eksi 7 derece olarak ölçülürken, kar kalınlığının ise 20 santimetreye ulaştığı öğrenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler