KAYKİP’den HÜDA PAR’A taziye ziyareti-foto

KAYKİP’den HÜDA PAR’A taziye ziyareti-foto

Kayseri’de bulunan İslami derneklerden oluşan Kayseri Kardeşlik ve İyilik platformu (KAYKİP), Diyarbakır’da katledilen Aytaç Baran için HÜDA PAR Kayseri İl Başkanlığına taziye ziyaretinde bulundu.

Kayseri’de  yaptıkları hayır faaliyetleri ile tanınan İlim ve Hikmet Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi, İHH Kayseri Şubesi, KİMDER, Hilal Der, Umut Der, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Enderun Vakfı, Miraç Kültür Merkezi, Ribat Eğitim Vakfı, KUDER, İslami İlimler Araştırma Enstitüsü ve Ensar Vakfı’nın iştiraki ile oluşturulan Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu (KAYKİP), PKK/HDP’lillerce katledilen Aytaç Baran’ın taziyesinde bulunmak üzere, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Kayseri İl Başkanlığı’na taziye ziyaretinde bulundu.

Heyet, Kayseri İl Başkanı Mahmut Sami Göktaş ve teşkilat yetkilileri tarafından karşılandı.

Diyarbakır’da önceki gün evinin yakınlarında katledilen Yeni İhya Der Başkanı ve Hür Dava Partisi üyesi Aytaç Baran için taziye ziyaretinde bulunan platform üyeleri Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Doğu’da bulunan İslami kesimlerin yalnız olmadığının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini belirtti.

Batı’daki Müslümanların, kardeşlerinin acılarına da sevinçlerine de ortak olduğunu belirten STK temsilcileri, “Yasin Börü’nün tertemiz şehadetinin ümmete mal olduğunu, şimdi de, onun hocası Aytaç Baran’ın katledilmesinden derin bir teessür duyuyoruz. Bu tür hareketlerin, Müslümanları yıldıramayacağı, aksine şehitlerin nurunun İslami çalışmaları bereketlendirdiği de biliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Heyet, Şehid ’in ruhuna Fatiha okuduktan sonra İl Başkanlığından ayrıldı. (Fatih GÜLTEKİN – İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.