Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk defnedildi

Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk defnedildi

Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lilerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybeden Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için cenaze töreni düzenlendi.

Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lilerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için Sakarya Valiliğinde cenaze töreni düzenlendi.

Buradaki törene, Kaymakam Safitür’ün acılı ailesi ve yakınlarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş  Mardin Valisi Mustafa Yaman ve halk katıldı.

Cenaze namazını Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk kıldırdı.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’nin düzenlediği saldırılarla hiçbir yere varamayacağını vurguladı.

Erdoğan, “Biz Muhammed Fatihlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Allah'ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız. Eğer bunların kökünü biz kazıyamazsak bunun hesabını indi ilahide veremeyiz.” dedi.

İdam cezalarına da değinen Erdoğan, şöyle konuştu: “İdamla ilgili konu zaten hükümetin de gündemindedir. Parlamento da bu kararı verdikten sonra 'Cumhurbaşkanı olarak bu kararı ben onaylarım' dedim ve bununla ilgili kararı Batı veremez, bununla ilgili kararı biz veririz. Şahsa karşı işlenmiş suçun affedicisi o şahsın varisleridir, devlet değildir. Bu, devlete karşı işlenmiş bir suç değildir. Devlete karşı işlenen suçları devlet affedebilir, o ayrı mesele. Ama şahsa karşı olanda tek af yetkisi onun varislerindedir. Dolayısıyla George şöyle demiş, Hans böyle demiş onlar bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş. Bizi o ilgilendiriyor.”

Kaymakam Safitürk’ün naaşı defnedilmek üzere Kalaycı Eski Mezarlığa götürüldü.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler