Kaymakam Safitürk cinayeti şüphelileri adliyede

Kaymakam Safitürk cinayeti şüphelileri adliyede

MARDİN - Mardin Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili gözaltına alınan 71 şüpheliden 29’u adliyeye sevk edildi.

Mardin’de makam odasına yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk olayıyla ilgili gözaltına alınan 71 kişiden 29'u adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, 10 Kasım’da İçişleri Bakanlığının Kanun Hükmünde Kararnamesiyle (KHK) Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Safitürk’e yönelik saldırının ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 71 kişiden 29’unun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aralarında Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü T. E. ve yeğeni Yazı İşleri Şefi Ş. M. ile Derik Belediyesi Zabıta Amiri V. E.’nin de bulunduğu 29 şüpheli, güvenlik önlemleri altında Mardin Adliyesine sevk edildi.

Şüphelilerin savcılıktaki sorgusu sürerken, gözaltındaki 42 kişinin ise emniyetteki ifade işlemleri devam ediyor. (M. Salih Keskin–İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.