Kaymakam Safitürk Derik’te dualarla anıldı

Kaymakam Safitürk Derik’te dualarla anıldı

Mardin'in Derik ilçesindeki görevi başında katledilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, vefatının dördüncü yılında görev yaptığı ilçede dualarla anıldı.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Derik Belediyesi Başkan Vekilliğine görevlendirilen ve 10 Kasım 2016'da makamında uğradığı saldırısında ağır yaralanıp kaldırıldığı hastanede bir gün sonra vefat eden Kaymakam Safitürk için Prof. Dr. Aydın Ayaydın Derik Öğretmenevinde anma programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim'in okunduğu programda, lise öğrencilerinin Kaymakam Safitürk için yazdığı şiirler okunurken bazı davetliler gözyaşlarını tutamadı.

Kaymakam Safitürk'ün hayatının anlatıldığı sinevizyon görüntüsü ile kaymakamlığın hazırladığı anma videosu izlenirken duygusal anlar yaşandı.

Öğretmenlerden oluşan koro da Kaymakam Safitürk'ün sevdiği türküleri seslendirdi.

Programın ardından Hacı Tahir Tacar ve Kardeşleri Camisinde mevlit okutuldu, burada okunan 80 hatmin duası yapıldı.

Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hicabi Aytemür ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdullah Osmanoğlu,  Derik Belediyesi önünde şehit kaymakam anısına zeytin 4 bin fidanın dağıtımını yaptı.

Hicabi Aytemür

“400 yıl geçse de hatırlayacağız”

Programın ardından gazetecilere açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Aytemür, Kaymakam Safitürk'ü şehadetinin dördüncü yılında rahmetle andıklarını söyledi.

Öncelikle ailesine sabırlar ve Türkiye'ye başsağlığı dileyen Aytemür, şöyle dedi:

“'O hem burada hem bütün ülkede en büyük değerimiz. O bizim hafızamız. Biz onu unutmayacağız, unutturmayacağız. Çünkü insan, hafızası kadar insandır, hatırladığı kadar insandır. Biz de şehit kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk ağabeyimizi 40 yıl geçse de, 400 yıl geçse de hatırlayacağız. Çocuklarımıza onun ismini vermeye devam edeceğiz ve unutmayacağız. Derik, o varken, olduğu gibi mutlu ve mesut değil. Derik, bir acı ile 4 yıldır yaşıyor ve öyle devam edecek. Ama ona bunu layık görenlere mutlu ve mesut bırakmayacağız, bırakmadık ta. Devlet olarak onların mutlu ve mesut bir şekilde hayattan keyif almalarına bu devlet izin vermeyecek.'”

“Derik zeytininin dünyaya tanıtılması hayalini gerçekleştirmek için çalışmalar yapıyoruz”

Safitürk'ün yerine bayrağı gönüllü devralan Kaymakam Hakan Kafkas ile ardından atanan kendilerinin de, bir yandan şehidin Derik'in turizmle anılması ve Derik zeytininin dünyaya tanıtılması hayalini gerçekleştirmek için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Kaymakam Safitürk'ün kendileri için bir rol model olduğunu vurgulayan Aytemür, şu ifadeleri kullandı:

“O’nun temel hayali Derik’in şehirleşmesi idi, belediye anlamında, alt ve üstyapı anlamında Derik’in taşra olmaktan kurtulup şehir hayatına her anlamda sahip olmasıydı. Onun temel bir diğer amaçlarından biri Derik'teki çocuklarımızın bu vatana ve millete sadık evlatlar olması için eğitime büyük önem veriyordu. Onun bütün Türkiye’ye mal olmuş, şuan aldığımız ödüllerden sonra bütün dünyaya mal olmuş en önemli projelerden biri de zeytindi. Zeytin konusunda o sağken 150 bin olan zeytin fidanı sayımız, bizden önceki Hakan ağabeyin de gayretleri ile sağ olsun şuan itibari ile 220 bine çıktı. Biz, hem onun aziz hatırasını yaşatmak hem de bu projelerini sürdürmek için Allah izin verirse 220 bin sayısını kademeli olarak 400 bine görev süremizce çıkarmayı planlıyoruz. Diğer anlamda da her yaptığımız işte onu hatırlıyor, ‘o olsaydı ne yapardı?’ diye her yaptığımız projede onun vereceği cevapları düşünerek projelendirme çalışmalarına devam ediyoruz.'”

Lokman Tekin

“Her zaman kalbimizde yaşayacak”

Derik Muhtarlar Derneği Başkanı Lokman Tekin de “Şehit kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’ün 4’üncü Sene-i devriyesinde kendisine Allahtan rahmet diliyorum. Kendisi ilçemizde büyük katkıları olan bir kaymakamımızdı. Kapısı herkese açık olan bir kaymakamımızdı. İlçemizin kalkınması için elinden geleni yapıyordu. İlçemiz de tarım ve hayvancılıkla olduğu için genellikle tarımda da zeytin ile ilgili sıkıntılar vardı. Kendisi de zeytini hem yurt dışında hem de yurt içinde marka haline getirmek istiyordu.  Bunun için büyük çalışmalar yaptı. Allah’tan rahmet diliyorum. Onu unutmamız imkânsız. Her zaman kalbimizde kalacak, yaşayacak. Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabır diliyorum.” dedi.


Kaymakam Safitürk Derik’te dualarla anıldı

Kaymakam Safitürk Derik’te dualarla anıldı

Kaymakam Safitürk Derik’te dualarla anıldı

Kaymakam Safitürk Derik’te dualarla anıldı

Kaymakam Safitürk Derik’te dualarla anıldı

Kaymakam Safitürk Derik’te dualarla anıldı

Kaymakam Safitürk Derik’te dualarla anıldı

Kaymakam Safitürk Derik’te dualarla anıldı

Kaymakam Safitürk Derik’te dualarla anıldı

Kaymakam Safitürk Derik’te dualarla anıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler