Kaymakam Safitürk için cenaze namazı kılındı

Kaymakam Safitürk için cenaze namazı kılındı

PKK’nin el yapımı patlayıcıyla düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Mardin’in Derik ilçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için bölge illerinde cenaze namazı kılındı, mevlit verildi.

Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lilerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için bölge illerinde cenaze namazı kılındı, mevlit verildi.

Safitürk için Batman'da Kur'an okunup dualar edildi

PKK’lilerin el yapımı patlayıcıyla düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, için Batman Müftülüğü tarafından yapılan bir programda Kur'an Kerim okundu, dualar edildi.

İkindi namazının ardından başlayan programa, Batman Valisi Ahmet Deniz, Vali Yardımcısı Sedat İnce, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda Suriye Emevi Camii müezzinlerinden Hafız Şeyh Munir Abdulcevad ile Gercüş Vaizi İbrahim Halil Yakut Kur’an-ı Kerim okudular. Okunan Kur'an-ı Kerim'den sonra İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran ve Ulu Cami İmam Hatibi Abdullah Sav tarafından hatim duası yapıldı.

Kur'an-ı Kerim'in okunması sırasında birçok kişinin duygulu anlar yaşadığı görüldü. Program esnasında katılımcılara ikramlar dağıtıldı. Program, İl Müftüsü Erhan'ın yaptığı dua ile son buldu.

Van

Van'daki Hz. Ömer Camii’nde ikindi namazına müteakiben Mardin’in Derik İlçe Kaymakamlık binasına düzenlenen saldırıda katledilen Derik Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için gıyabı cenaze namazı kılındı. İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazını Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas kıldırttı.

Namaz sonrası basına açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Derik Belediyesinde görevlendirilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün katledilmesinden dolayı Van genelinde gıyabı cenaze namazı kılındığını söyledi.

Arvas, “Malum bugüne kadar şehit olan bütün şühedanın ruhunu da yâd ettik. Aynı zamanda şehit edilen kaymakamımız her şeyden önce bir mülk eliydi, devlet adamıydı, yöneticiydi, babası ve kardeşi din görevlisiydi, kendisi ise hafız-ı Kur’an idi. Böyle idareciler kolay kolay yetişmiyor. Dolayısıyla hepimiz üzüldük. Cemaat olarak, vatandaş olarak da hepimiz üzüldük. Tabi her kap içindekini dışarı sızdırır. 80’den önce yurtdışında birçok devlet adamlarımız da bu şekilde şehit edildi. 80’den sonrada böyle idarecilerimizin şehit edilmesi bizi çok düşündürüyor. Vatandaşlar olarak bize düşen, bu tür olaylara karşı çok uyanık teyakkuz olmalı ve bu olayların niçin meydana geldiğini de çok iyi düşünmemiz lazımdır. Ülkemizin etrafında cereyan eden hadiseler ile adeta ateş çemberi içerisindedir. Burada göstereceğimiz en büyük çaba birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi, vahdetimizi ümmet şuuruyla kenetlememiz gerekiyor.” diye konuştu. 

Bitlis’te Kaymakam Safitürk için mevlit okutuldu

PKK’lilerin el yapımı patlayıcıyla düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybeden Mardin’in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için Bitlis’te mevlit okutuldu.

Uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için Bitlis Merkez Ulu Camiinde mevlit okutuldu.

İkindi namazından önce okutulan mevlit programına Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ın yanı sıra çok sayıda vatandaşlar katıldı. Cami İmam-hatiplerinin okuduğu mevlitlerin ardında kısa bir selamla konuşması yapan Mutki İlçe Müftüsü Cemil Meriç, şehadetin öneminden bahsederek, hayatını kaybeden kaymakam Safitürk ve İslam uğrunda hayatını kaybeden İslam şehitleri için dua etti.

Kılınan ikindi namazının ardından, Kaymakam Safitürk için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kızıltepe’de Safitürk için gıyabi cenaze namazı kılındı

Kızıltepe müftülüğü tarafından ilçedeki Yeni Camii de PKK’liler tarafından katledilen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Fafitürk, için ikindi namazı öncesi gıyabi cenaze namazı kılındı.

İlk önce cami müezzini Ömer Faruk Medeni tarafından Safitürk’ün ruhuna Kur’an-ı Kerim’den Yasin, İhlas, Felak ile  Nas sureleri okundu.

Yapılan duanın ardından ilçe halkının yoğun katılımıyla Emin Yaşar Hoca tarafından PKK’lilerin suikastı sonucu hayatını kaybeden Derik kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Kaymakam Safitürk’ün menfur bir saldırıda hayatını kaybettiğini hatırlatan Yaşar, bölgede yaşanan olayların bir an önce son bulması temennisinde bulundu.

Şanlıurfa

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde de Kaymakam Safitürk için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İlçe Müftülüğü öncülüğünde Çarşı Merkezinde bulunan Hacı Maksut Camii’sinde ikindi Namazına müteakiben kılınan gıyabi cenaze namazına İlçe Kaymakamı Ahmet Özay, Müftü Tahsin Ekim ve halk katıldı. Gıyabi cenaze namazı öncesinde hayatını kaybeden Derik Kaymakamı için ilçede sala okundu. Okunan sala sonrasında gıyabi cenaze namazını ilçe Müftüsü Tahsin Ekim kıldırdı.

Gıyabi Cenaze namazına katılan ilçe Kaymakamı Ahmet Özay bir konuşma yaparak, terörün ve hendeklerin olduğu yerde Derik Kaymakamının halkın diğer sorunlarıyla da ilgilendiğini söyledi.

Diyarbakır

PKK’liler tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Mardin Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için tarihi Ulu Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılınarak mevlit okutuldu.

İkindi namazının ardından Türkçe ve Kürtçe okunan mevlide katılan cami cemaati, saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin dış güçlere hizmet ettiğini dile getiren cami cemaati, “Tepkimiz büyüktür. Halk olarak böyle bir şeyi kınıyoruz. Böyle bir şey olmasını kabul etmemiz imkânsız. Yaramız büyüktür, mekânı cennet olsun. Bunların Kürtlükle hiçbir ilgisi yok.  Kesinlikle batıya hizmet ediyorlar. Bu Avrupa’nın oyunlarıdır. Halkın bilinçlenmesi için İslami bir eğitim vermemiz lazım.” dedi.

Bingöl

Muhammet Safitürk için Bingöl’ün Karlıova ilçesindeki tüm camilerde ise ikindi namazı öncesi tüm Yasin okunup dualar edildi.

İLKHA

























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.