Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk saldırısına ilişkin 71 kişi gözaltına alındı

Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk saldırısına ilişkin 71 kişi gözaltına alındı

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili konuşan Vali Mustafa Yaman, başlatılan soruşturmada Kaymakamın yakın mesaisinde olan kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 71 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, PKK’lilerce düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

10 Kasım saat 12.00’de Derik Kaymakamı olarak görev yapan ve ayrıca belediye başkan vekili olarak görevlendiren Muhammed Fatih Safitürk’e PKK’lilerce el yapımı patlayıcı ile saldırı yapıldığını hatırlatan Vali Yaman, ilk müdahalesi Derik Devlet Hastanesinde yapıldıktan sonra Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini söyledi.  

Kızıltepe’deki tedavisinin ardından Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda Gaziantep Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesine intikalinin sağlandığını aktaran Yaman, burada yapılan müdahalelere rağmen 11 Kasım’da Kaymakam Safitürk’ün hayatını kaybettiğini anımsattı.

Kaymakamın yakın mesaisinde olan kamu görevlileri de gözaltına alındı

Vali Yaman, sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun bizzat takip ettikleri ve çalışmalarımızda bizlere destek verdikleri olayla ilgili Mardin Emniyet Müdürlüğü’müzce çalışmalara başlanmıştır. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları ile şehit kaymakamımızın yakın mesaisinde olan kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 28 şahıs ve Mardin İl Jandarma Komutanlığınca da 43 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili olarak Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Mardin İl Emniyet Müdürlüğü ve Mardin İl Jandarma komutanlığınca gözaltına alınan kişi sayısı şu an itibariyle toplam 71’dir.”

Kaymakamlık çalışanları saldırı öncesi toplantı yapmış

Derik Kaymakamlığı’nda çalışan bazı kişilerin saldırıdan 3-4 gün önce toplantı yaptıklarını aktaran Yaman, “İlgili birimlerce yapılan çalışmalarda olay tarihinden 3-4 gün önce Derik Kaymakamlığı çalışanları Ş.M, F.B, N.E, Z.D ve Z.E ile birlikte bir toplantı yaptıkları,  bu toplantıda yapılacak saldırının planlandığı, kargo yoluyla gelecek olan bombanın kaymakamlık makamında patlatılacağı kararını aldıkları değerlendirilmektedir. 8 Kasım 2016 salı günü Ş.M’nin bir personel aracılığıyla içerisinde bomba olan kargoyu kaymakamlığa getirttiği ve akabinde bombayı kaymakamlık makamına yerleştirdiği, ayrıca 10 Kasım 2016 perşembe günü saat:12.00 civarında kaymakamlık personeli T.E ile belediye personeli V.E tarafından daha önceden yerleştirilen patlayıcının uzaktan patlamasının sağlandığı değerlendirilmektedir.” dedi.

“Mücadelemiz aralıksız devam edecektir”

Yapılan yoğun çalışmalar sonucunda olayın failleri olduğu değerlendirilen şahıslar ve işbirlikçilerinin tamamının halen gözaltında bulunduklarını belirten Yaman, “Bu menfur saldırı ile ilgili olarak Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma titizlikle ve çok yönlü olarak devam etmektedir. Gerek Kaymakam olarak gerekse belediye başkan vekilliğini fedakârca yapan,  yürüttüğü çalışmalar ile vatan ve millet sevgisini ortaya koyan kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’e yapılan saldırı hiç şüphe yok ki milletimizin huzuruna ve ülkemizin bütünlüğüne kast etmektedir. Bilinmesini istiyoruz ki milletimizden aldığımız güç ile devletimizin ve hükümetimizin karalılığıyla gerek PKK, gerek FETÖ, gerekse DEAŞ ve bütün terör örgütleri ile mücadelemiz aralıksız devam edecektir.” diye konuştu.

Vali Yaman son olarak, görevi başındayken uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’e Allah’tan rahmet, yakınları sabır ve baş sağlığı diledi.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.