Kayseri beyaza büründü

Kayseri beyaza büründü

Türkiye’nin birçok ilinde kış kendini hissettirirken Kayseri de bugün karla uyandı.

Türkiye’nin birçok ilinde gibi Kayseri’de de kış kendini hissettirdi. Gece başlayan ve şiddetini zaman zaman artırarak devam eden kar yağışının daha da etkili olacağı bildirildi. Gece ise hava sıcaklığının eksi 20'ye kadar düşmesi bekleniyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yöneticileri buzlanma ve don olaylarına karşı halka uyarıda bulundu. Yetkililer, hava sıcaklığının hissedilenden fazla düşmesi nedeniyle gece ısınmak için soba yakanların da zehirlenmelere karşı daha dikkatli ve duyarlı olmalarını, sobaya gece yatarken sönmemesi için aşırı kömür atılmamasını önerdi.

Öte yandan, belediyenin karla mücadele ekipleri kar yağışı ile birlikte mücadele çalışmalarına başladı. Yetkililer, şehir merkezinde 110 kişilik ekip 58 iş makinası ile ilçelerde ise 72 kişilik ekip 40 araçla görev yaptığını söyledi. Yetkililer, karla mücadele ekiplerinin toplam 11 greyder, 2 dozer, 1 kar savurma makinesi, 14 kar bıçaklı kamyon, 2 adet treyler, 3 mazot tankeri ve 7 adet servis aracı ile hizmet verdiklerini belirtti. (Fatih Gültekin-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.