Kayseri Erciyes Üniversitesinde kutlu doğum etkinliği 2015 foto video

Kayseri Erciyes Üniversitesinde kutlu doğum etkinliği 2015 foto video

Kayseri Erciyes Üniversitesi Rehber Gençlik Kulübü “Hz Muhammed’den (sav) İslam’ın Genç Davetçilerine” konulu Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Rehber Gençlik Kulübü, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda “Hz Muhammed’den (sav) İslam’ın Genç Davetçilerine” konulu Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinliğe konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş katıldı.

Program, Erciyes Üniversitesi İmam Hatibi Ramazan Şengün Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Erciyes Üniversitesi Rehber Gençlik Kulübü adına Şehmus Yaman’ın selamlama konuşmasıyla devam etti.

“Hz. Muhammed (sav) kendimize eşsiz bir rehber edinmek, idrak etmek, anlamak ve anlatmak için bir araya geldik.” diyen Yaman, “Hz Peygamberin gençlere nasıl bir örnek olduğunu, gençlerin nasıl bir davetçi olacağını ümmet ve İslam için ne gibi vazifeler teşkil ettiğini anlamak için bu programı düzenlediklerini belirtti.

Yaman, “İslam için davetçilerinin dünyanın dört bir tarafına ulaştığını görmekteyiz. Arabistan’dan Hindistan’a, Çin’e, Endülüs’e kadar varıp bu davayı ulaştırmışlar. Bu nedenle onun hayatını tarihi bir vesika değil dava ve tebliğ bilinci ile okumalıyız.” dedi.  

Gaziantep İnzar İlahi Grubundan Adem Kılıç, Ömer Kılıç ve Özlem Ajans sanatçılarından Muhammed Nur’un seslendirdiği ilahi ve ezgilerle öğrencilere coşkulu anlar yaşadı.

Düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş ise şunları ifade etti: “Davetçilerin en güzeli gençler olmuştur. Hz İbrahim’den Hz Ali’ye, Usame b. Zeyd’den  Eshab-ı Kehf’e kadar davetçilerin çoğunu gençler teşkil etmiştir. Gençlik insanın aleyhine işleyen bir zaman dilimi değil, bilakis lehine olan bir çağdır. Dolayısıyla gençliğimizin kıymetini bilip bu dönemlerimizde oldukça verimli çalışmalıyız.”

Göktaş, konuşmasının devamında, “Allah birilerini yoldan çevirip Peygamber yapmamıştır. Bize öyle bir Peygamber anlatılıyor ki hasırdan mısırı gören, göklerde uçan, kılıcının boyu uzayıp yüzlerce kişi öldüren, insanüstü güce sahipmiş gibi. Oysa Peygambere bizim gibi bir insan ve müthiş bir davetçiydi. Mayasında büyük bir mücadele ve davetçilik vardı. Bizim diğer ümmetlerden farkımız, Peygambersiz bir dönemin davetçileriyiz. Özellikle genç davetçilerimiz, âlimlerimiz, hocalarımızla İslam’ın gökdelenler arasında sadece birkaç yaşlıyla camilerde sıkıştırmamalıyız; kampüslerde, statlarda, meydanlarda, üniversitelerde her yere ulaştırmalıyız. Bu ve bu tür etkinlikleri her yerde ve her fırsatta yapmalıyız.” dedi.

Program Özlem Ajans sanatçıların seslendirdiği ilahilerle sona erdi.İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.