​Kayseri kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları foto video

​Kayseri kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları foto video

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kayseri’de düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, İslam âleminin içinde bulunduğu durumun Hz. Muhammed'in (sav) liderliğini, önderliğini bırakıp başka liderler ve önderlerin peşinden koşmaktan kaynaklandığı vurgula

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kayseri Mimar Sinan parkında “Eşiz Önder Hz. Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kayseri Umut Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (Umut-Der) organize ettiği program saat 13.30'da Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Halkın sık sık tekbir ve salavatlar getirdiği program, Özlem Ajans sanatçılarından Muhammed Nur'un ve Recep Altındağ’ın okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Mevlidin ardından Özlem Ajans sanatçıları Hikmet, Muhammed Nur ve İbrahim Hürseda Hz Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi. İlahilere katılımcıların da ellerindeki tevhit bayraklarını sallayarak ve büyük bir coşkuyla eşlik ettikleri görüldü.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Celalettin Sipahioğlu,“İçinde yaşadığı dünyanın kirliliğine, çirkefliğine ve her türlü kötülüklerine aldanmayan, kapalı kapılar ardında insanlarla bir araya gelen ve orada Allah’ı zikretmek suretiyle olayı çözeceğini düşünen bir peygamber algısına sahip olmanızı ne Allah ister ne de bizler isteriz. Allah’ın resulü eğer Mekkelilerin kendilerine ön gördüğü hayatı ön görmüş olsaydı ne Mekke’den hicret etmek zorunda kalırdı, ne de Medine'de onca çile ve mihnete boyun eğerdi.” dedi.

Uhud savaşında sahabelerin bir itaatsizliği nedeniyle yaşanan sıkıntılara değinen Sipahioğlu, günümüzde de Müslümanların peygamberden uzaklaşması nedeniyle zulüm ve işgallere maruz kaldığını belirtti.

“Peygamberimizi mahzenlerde okuduk ve okuyoruz”

Doğruhaber Gazetesi Yazarı Cemal Çınar da, İslam âleminin şuan ki durumuna değinerek, “İslam âlemi niçin bu kadar perişan, bizim neyimiz eksik bizim yer altı kaynaklarımız mı yok? Hayır, İslam âleminin beldelerinde tahıl mı biçilmiyor? Hayır, bizim İslam beldelerinde hayvancılık mı yapılamıyor? Dünyanın en çok hayvan beslemek için elverişli olan yerler İslam beldeleridir. Peki, niçin biz bu kadar perişanız?" diye sordu.

Bu gün Müslümanların, İslam'ı yaşadıkları ve bu uğurda çalıştıkları için eziyetlere uğradıklarını ifade eden Çınar, "Peygamberimizi mahzenlerde okuduk ve okuyoruz, camilerde Kur'an okuduk okuttuk sürgün edildik, tutulduk cezaevlerine atıldık, Kur'an-ı Kerim okuduk diye terörist diye yaftalındık. Bugün Türkiye’de Doğu il, ilçe ve köylerinde Kur'an dersi verdikleri için şuanda müebbet hapis cezası verilmiş.” dedi.

Son olarak Çınar, “O gün, Hz. Muhammed'in (sav)  yolundan gidenler sürgün edildiği gibi bugün de onun yolunda giden Müslümanlar sürgün ediliyor. Dün Peygamber Efendimizin karşısına dikelen Ebu Cehil, Ebu Leheb’in yaptıkları ile bu günkü zalimlerin, fasıkların yaptıkları aynıdır. Peki, sorun ne? Sorun Hz. Muhammed'in liderliğini, önderliğini bırakıp başka liderler ve önderlerin peşinden koşmamızdır.” ifadelerini kullandı.

Özlem Ajans sanatçılarının ve Kayseri Umut-Der Çocuk İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından program son buldu.

Etkinliğin sonunda programa katılan halka Özlem Ajans tarafından hazırlanan ve Hz Muhammed'i (sav) konu alan ilahi ve marşların seslendirildiği “Peygamber sevdalıları 2015” CD’si hediye edildi.İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.