Kayseri Müslüman Gençler Platformu saldırıları kınadı

Kayseri Müslüman Gençler Platformu saldırıları kınadı

Aytaç Baran`a düzenlenen silahlı saldırıyı kınayan Kayseri Müslüm Gençler Platformu, Yıllardır Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşayan Müslümanların Marksist-Leninist zihniyetin baskısı altında yaşadıklarını vurguladı

Kayserili Müslüman gençlerin kurduğu Kayseri Müslüman Gençler Platformu, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, Diyarbakır'da Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'a ve 29 Mayıs günü Şırnak'ın Kozluca köyünde Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan’a düzenlenen silahlı suikastı kınadı.

Yapılan yazılı basın açıklamasında, yıllardır Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşayan Müslümanların Marksist, Leninist zihniyetin baskısı altında yaşadıklarını ve bu baskıların kimi zaman İslami faaliyetleri engellediği, kimi zaman ise Müslümanların şehid edilmesine kadar gittiği vurgulandı. 

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Özellikle son dönemlerde YDG-H diye bilinen pkk’nın gençlik yapılanması, seçim atmosferinin getirdiği yoğun ve karışık ortamı fırsat bilerek, Müslümanlara karşı olan baskılarını artırmıştır. Secimi bahane ederek 29 Mayıs günü Şırnak'ın Kozluca köyünde 2 mütedeyyin insani katleden bu zihniyet, son olarak Yeni ihya-Der Başkanı Aytaç Baran’ı kurdukları pusu sonucu şehid etmişlerdir. “                                           

Bizler Müslüman Gençler Platformu olarak, Aytaç Baran’ın şehadetini tebrik ediyor ve onu şehid eden YDG-H çetelerini, ahiretin Rabbine şikâyet ediyoruz. Bölge halkına ve Müslüman kardeşlerimize yapılan saldırıların bir an önce son bulmasının gerektiğin ve  Müslümanların saldırılar karşısında izzetli duruşlarını PKK/YDG-H çetelerine hatırlatıyoruz.”  (Fatih Gültekin – İLKHA)                                                                                                

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.