Kayseri'de Gazze için gıyabi cenaze namazı kılındı

Kayseri'de Gazze için gıyabi cenaze namazı kılındı

Siyonist İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlar sonucunda hayatlarını kaybeden Filistinli Müslümanlar için Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı.

KAYSERİ - Hunat Camii’nde Cuma namazı sonrasında kılınan gıyabi cenaze namazında Gönüllü Kültür Kuruluşları adına basın açıklaması yapıldı.

 

Basın açıklamasını okuyan Ahmet Taş, “Kan dökmeyi, bebekleri, kadınları öldürmeyi, şehirleri, köyleri ekinleri, su kaynaklarını, hastaneleri yok ederek mazlum Filistinlileri dünyanın göze önünde bombardımanlarla yok etmeyi hedef edinmiş katil İsrail, Gazze’de kan dökmeye devam ediyor. 7 Temmuz 2014 gününden bu yana karadan, havadan, denizden gece gündüz 24 saat acımasızca gözü dönmüşçesine Gazze’yi bombalayan insanlık katili işgalci İsrail, bu güne kadar bin 500 Filistinliyi katletti, 10 bin Gazzeli’yi de yaraladı.” dedi.

 

Açıklamasının devamında Taş, “Bizler Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de mazlum Gazze halkının yanında olduğumuzu, Gazze’de insanlığın ölmemesi için maddi, manevi her alanda Gazze halkına destek vereceğimizi kamuoyuna duyuruyor, katil İsrail bombardımanlarında hayatını kaybeden Gazzelilere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, insanlığa başsağlığı diliyor, halen devam eden katliamın derhal durdurulması, Gazze halkının onuru ile yaşayacağı bir barış ortamının sağlanması için Birleşmiş Milletleri, İslam İşbirliği Teşkilatını ve Orta Doğu’nun Türkiye, İran ve Arabistan gibi etkili devletlerini inisiyatif almaya davet ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Gıyabi cenaze namazı sonrasında Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş tarafından dua edildi.

 

Edilen duanın ardından halk, “Kahrolsun İsrail”, “Kayseri’den Gazze’ye direnişe bin selam” sloganları eşliğinde dağıldı. (Fatih Gültekin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.