Kayseri’de İslam şehitleri konulu sokak mizanseni video

Kayseri’de İslam şehitleri konulu sokak mizanseni video

Kayseri’de Genç İHH tarafından İslam yolunda şehitlikle nasiplenmiş güzide insanları tekrar hatırlamak ve unutturmamak amacıyla “Şahit Olanlar” adlı sokak mizanseni düzenlendi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genç birimi tarafından Kayseri Cumhuriyet meydanında İslam yolunda şehit olmuş güzide insanları tekrar hatırlamak ve unutturmamak amacıyla “Şahit Olanlar” adlı sokak mizanseni düzenlendi.

Kayseri’de ilk defa düzenlenen sokak mizanseni, Kayseri halkı tarafından yoğun ilgi gördü.

Sokak mizanseninde canlandırılan ve sözleri eselendirilen şehitler, Seyyid Kutup, Şeyh Ahmet Yasin, Yasin Börü, Metin Yüksel, Furkan Doğan, Osman Karakuş, İskilipli Atıf Hoca, Malcolm X, Şamil Basayev, Esma Biltaci, Şalcı Bacı ve Halid-el Eşlemun.

İlahi ve tekbirlerin getirildiği etkinlikte şehit karakterlerini canlandıranlar duygularını ilke haber ajansıyla  (İLKHA) paylaştı.

Genç İHH Kayseri Başkanı Murat Çakır, “Bu programı düzenlememizin amacı, önden gidenleri, şahit olanları, yurdunu, evini, çocuğunu ve eşini hiç birşeyini düşünmeden sadece Allah rızası için bu yola baş koyanları hatırlamak ve hatırlatmak için   düzenledik. İnşaalah Rabbim bizleride onların yolunda şehit eder.” şeklinde konuştu.

“Zalimler için yaşasın cehennem”

Şehit Yasin Börü’yü canlandıran Abdurahman Çay, “Yasin Börü kurban eti dağıtırken şehit oldu. Yasin Börü polis aracına taş atarken, eylem yaparken, şehit olmadı. Fakir ve kimsesizlere kurban eti dağıtırken şehit oldu.  Allah onun şehadetini kabul etsin, cennetine koysun. Buradan bütün zalimlere sesleniyorum, zalimler için yaşasın cehennem.”dedi

Şehit Şamil Basayev rolünü canlandıran Metin Yıldırım ise, “Şehit Şamil Basayev öncelikle Ruslara kök söktüren bir komutandı ve boyun eğmedi. Arkadaşlarım bu rolü almamı istediler, bende   seve seve aldım. Eğer bir nebze olsun onu hatırlatmışsam ne mutlu bana.” diye konuştu.

Şehit M.Furkan Doğan  rolünü canlandıran Muhammed Beheşti Yöngel ise, “Benim için ayrı bir duygu ve mutluluk verici. Furkan Doğan şehadet istiyordu ona da bu yakışıyordu ve o da  şehadete kavuştu elhamdülillah. İnşallah biz de onun yolunda gideriz.” şeklinde konuştu.

Etkinlik seslendirilen İlahiler ve tekbirlerle sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.