Kayseri'de "Kudüs" temalı resim sergisi açıldı

Kayseri'de "Kudüs" temalı resim sergisi açıldı

​HÜDA PAR Kayseri İl Gençlik Kolları tarafından "Kudüs" temalı resim sergisi açıldı.

HÜDA PAR Kayseri İl Gençlik Kolları tarafından Cumhuriyet Meydanı Almer önünde Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerini ve Filistinli Müslümanlara yapılan zulmü anlatan "Kudüs" temalı resim ve karikatür sergisi açıldı.

İki gün süren ve halk tarafından yoğun ilginin gösterildiği sergiye HÜDA PAR Kayseri İl Başkanı Mahmut Sami Göktaş, İttihatul Ulema Alimlerinden Celal Bozdaş ve Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı katıldı.

Sergiye katılan HÜDA PAR Kayseri İl Başkanı Mahmut Sami Göktaş konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Göktaş, "Sergimiz olayı o kadar güzel özetliyor ki bütün fotoğraflar katil rejimin gücünü Müslümanların dağınıklığından aldığını göstermektedir. Sadece biz birbirimize bağlı olmadığımızdan özellikle işgal edilmiş toprakların etrafında kenetlenmediğimizden, birleşmediğimizden dolayı katil rejim güçlenmiş bir durumdadır ve yapmak istediklerini kolaylıkla yapmaktadır. Çalışmalarımız sadece sergiler, toplantılar, mitingler değildir. Bunlar sadece duyarlılık oluşturmak için bir başlangıçtır." dedi.

Serginin toplumda farkındalık oluşturmak için önemli olduğunu söyleyen İttihatul Ulema Alimlerinden Celal Bozdaş, "Toplumuz unutkan bir toplum olmuştur. Dünya meseleleri birbirine karıştığı için toplum belki bunu fazla idrak edemiyor. Böyle fotoğrafları görünce ister istemez toplum bundan haberdar oluyor. Bu sergilerin çok faydası oluyor ki Allah buyuruyor ki 'hatırlatınız, hatırlatma da fayda vardır.' Bunlar aslında topluma bir hatırlatmadır. İşte sizin ilk kıbleniz bugün işgal altındadır. Sizin mümin kardeşleriniz her gün zulüm ile karşılaşıyorlar. Memleketlerinden ve evlerinden sürülüyor, evleri başlarına yıkılıyor. Toplum ne kadar duyarsız olsa da dolayı bu sergilerin daha fazla yapılması yani hatırlatılması babında bence çok güzel olmuş ve faydalıdır." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Kaya da "HÜDA PAR Gençlik Kollarının başlattığı 'Kudüs İçin Yolla Çık' teması ile bizde Kayseri Gençlik Kolları olarak bugün Kayseri de fotoğraf ve karikatür sergisi açtık. Fotoğraf ve karikatür sergisinin açmamızın nedeni ümmettin birliğini beraberliğini vurgulamaktı. Bunun üzerinde durmak açısından böyle bir sergi açtık. Bundan sonra da inşallah başka çalışmalarımız olacaktır. Halkın güzel tehacümü vardı. Bu gibi etkinliklerin Müslümanların bir araya gelmesi açısından önemlidir." diye konuştu.

Bu çalışmalarından dolayı HÜDA PAR’a teşekkür eden Kayseri Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Ürger, "Kayseri HÜDA PAR İl Gençlik Kollarından Allah razı olsun, böyle bir çalışmaya imza attılar ve akabinde günün anlam ve önemini ve hatta yaklaşık 60-70 yıldır Kudüs'ün acısını Kayseri halkına hatırlattığı için başkanımıza çok teşekkür ederiz." dedi.

"Kudüs" temalı serginin sosyal medyadan öğrendiğini söyleyen Metin Tekin, "Malumunuz şu an İslam ümmetinin içinde bulunduğu durum içler açısı… Ümmet birbiri ile didişmenin içinde kalınca bu sergilenen resimler ortaya çıkıyor. İnsanlar Filistin'deki Müslüman kardeşlerimiz Siyonist İsrail zulmü altında ilim ilim inlemektedirler. İşgalci İsrail her gün kardeşlerimizi öldürmektedir. Kutsal Mabetleri işgal etmekte Kudüs şerefini işgal etmekte baskılar düzenlemektedir. Ama eskisi gibi maalesef ümmet içerisinde özellikle Türkiye Müslümanlarında eskiye nazaran o duyarlılığı göremiyoruz. Genel olarak da ümmet olarak da o duyarlılıkta kaybolmuş bunun nedeni de ümmettin birbiriyle didişmesidir. 7 yıldır Suriye’de savaş var Müslümanlar birbirlerine namlularını doğrultmuş durumdadır. Halbuki o namlular İsrail’e doğrultulmuş olsaydı belki bu resimler sergilenmemiş olacaktı. Kudüs’ün özgürlüğü için en önemli ümmettin vahdetidir. Müslümanlar gücünü öfkesini İsrail’e yönlendirmelidir. Onun için Kudüs işgal altındadır." dedi. (İlyas Tunç-İLKHA) 






























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler