Kayseri'de Kutlu Doğum sevinci

Kayseri'de Kutlu Doğum sevinci

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi olan Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (Umut-Der) tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, kurtuluşun ve mutluluğun Hz. Peygamber'in (s.a.v) ahlakıyla ahlaklanmak olduğu belirtildi.

KAYSERİ - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi olan Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (Umut-Der), Mimar Sinan Parkında Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.


Kayserililerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Programa konuşmacı olarak katılan Ömer Çelik Hoca, "Hz. Muhammed (s.a.v) dönemi, en faziletli ve erdemli insanların yetiştiği dönem olan asrı saadet dönemidir. Hz. Peygamber (s.a.v) o dönemde yaşayan Ashabına en güzel ahlakı öğretmiş ve her birini bir yıldız seviyesine getirmiştir. Eğer O'nun sünnetine sarılırsak, bizim asrımız da asrı saadet olur ve yeryüzünde adaletsizlik, çirkinlik ve fuhşiyat kalmaz. Eğer onun ahlakıyla ahlaklanırsak, neslimiz hayırlı bir nesil olur ve çocuklarımız büyüklerine saygı gösterir. Gençlerimiz kumar, içki, tiner ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar edinmez. Eğer O'nun ahlakıyla ahlaklanırsak, yöneticilerimiz merhametli, adaletli, halkının iki dünyada da iyilik ve huzurunu ister. Bunları başarmak hayal değildir. Tek şart ise, Allah'ın kanunlarına ve Resulünün sünnetine sarılmak, onlar için çabalamak ve onlarla amellerimizi düzenlemektir" dedi.


Etkinlikte bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, "Hz. Muhammed'in (s.a.v) normal sıradan bir köye gönderilmedi, bilakis zalimlerin merkezine, müşriklerin ve kâfirlerin azgın olduğu bir dönem ve mekâna gönderilmiştir. Hayatına baktığımız zaman, O bir yetim olarak büyüdü. Buna rağmen müşriklerle çekinmeden mücadele etti ve davasını her ne pahasına olursa olsun tebliğ etmekten geri durmadı. Dikkat ederseniz, Taif'e gitti ve oradaki müşrikler O'nu taşlattırdılar, ama yine vazgeçmedi. Panayırlarda her çadırı ziyaret ederek, tebliğ görevine devam etti. İşte bu azmi O'nu âlemlere rahmet, en güzel örnek yaptı. O'nun hakkında sayısız kitap yazıldı ve daha yazılacak, fakat O'nun ahlakı, adaleti ve birçok meziyeti daha da anlatılacak tarih boyunca. Ben inanıyorum ki, dünya iyiye gidiyor. İslam'a, teslimiyete ve kurtuluşa koşuyor, daha da güzel olacağına inanıyorum, güzel günler bizi bekliyor" şeklinde konuştu.


Etkinlikte Grup Özlem sanatçıları Nurullah ve Özcan ile Umut Çocuk Grubu ilahiler seslendirdi ve şiirler okudu.


Etkinlik Yaşar Yıldırım Hoca'nın okuduğu dua ile sona erdi.


Etkinlik sonunda görüşlerini aldığımız katılımcılar, bu tür etkinliklerin gerçekten çok faydalı olduğunu, sık sık yapılması gerektiğini ve Müslümanların diri tutulması için elzem olduğunu belirttiler. (Bilal Çevik- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.