Kayseri’de ‘Modern Dünyada Müslüman Kadının Rolü’ konuşuldu

Kayseri’de ‘Modern Dünyada Müslüman Kadının Rolü’ konuşuldu

Kayseri Erciyes Üniversitesi Rehber Gençlik Kulübü tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Sabiha Ateş Alpat, ‘Modern Dünyada Müslüman Kadının Rolü’nü anlattı.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Rehber Gençlik Kulübü tarafından , ‘Modern Dünyada Müslüman Kadının Rolü’ konulu konferans düzenlendi. Dünya Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda bayanlara yönelik düzenlenen programa konuşmacı olarak Araştırmacı- Yazar Sabiha Ateş Alpat katıldı.

Konferans Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Rehber Gençlik Kulübü adına açılış konuşmasını Asiye İmamoğlu yaptı. İmamoğlu konuşmasında Rehber Gençlik Kulübü’nün vizyon ve misyonu hakkında katılımcıları bilgilendirerek, “Bizler İslami hassasiyeti olan, İslami çalışmaları önemseyen, üyeleri gençlerden oluşan, toplumun daha iyi bir yere ulaşması için kendilerine Kur’an ve Hz. Muhammed’in sünnetini şiar edinen, ümmetin problemlerini kendine dert edinen; yeryüzündeki zulme, haksızlığa, adaletsizliğe karşı sessiz kalmayan üniversite öğrencileriyiz.” dedi.

Daha sonra konuşmalarını yapmak için kürsüye Araştırmacı-Yazar Sabiha Ateş Alpat geldi. Alpat, yaptığı konuşmada, şunları ifade etti: “Türkiye’de kadınları konuşmak sıkıntılıdır.  Geleneksel konuştuğumuzda modernizmciler , modernizmi konuştuğunda gelenekselciler bizi sıkboğaz ediyorlar. Ama biz rollerimizi dayatılan gelenekten, klasik algılardan, çevreden, okuldan, laiklikten, Kemalizm’den, modernizimden hatta Müslüman feminist kadınlardan değil, Allah’tan alıyoruz.”

“Modernizm ve feminizm gibi kavramlardan uzak durulmalı”

Apat, “Cahiliyeye ait her şeyi kendimizden temizlemeliyiz. Öyle ki biz Hz. Ömer'i "siyah kadının oğlu" sözünden dolayı; "Sen de cahiliye kalıntıları mı var ey Ömer, sen İslam olmadın mı?" diye azarlayan bir Peygamberin ümmetiyiz. Özellikle hanımlar, modernizm ve feminizm gibi kavramlardan uzak durmalı. Allah bize 'ıslah edin' diyor fakat biz daha kendimizi bile ıslah edememişiz.” Dedi.

Son olarak teslimiyetin önemine değinen Alpat, "Teslim olmak, kitabı kendine uydurmak değil, kitaba uymaktır. Teslimiyetimiz Hacer’in teslimiyeti gibi olmalı. Müslüman, Müslüman isminden başka bir isim kabul etmez. Derdimiz İslam olmadıkça Kur'an'ın istediği kadın olamayız. Sınırlarımızı Allah ve Resulünden almamız gerek. Sınırlarımızın olması mücadele içinde olmayacağımız anlamına gelmez. Görev alanlarımız farklı olsa da dava birdir." dedi.

Program yapılan Dua ile sona erdi. (Mehmet Bayrak –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.