Kayseri'de "Şehitler Gecesi"ne yoğun ilgi

Kayseri'de "Şehitler Gecesi"ne yoğun ilgi

Umut-Der'in şehitler ayı münasebetiyle düzenlediği geceye Kayserililer yoğun ilgi gösterdi.

KAYSERİ - Şubat ayı şehitleri düzenlenen programlarla rahmetle yad ediliyor. Kayseri'de faaliyet yürüten Umut- Der, Melikgazi sosyal tesislerinde düzenlediği "Şehitler Gecesi"ne halk yoğun ilgi gösterdi.


"Şehadet bir ömrün meyvesidir"
Ahmet Şen Hoca'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Umut-Der Başkanı Mahmut Sami Göktaş yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Sami Göktaş, "Şehit gibi yaşamak lazım. Şehadet hayırlı bir ömrün meyvesidir" dedi.


Daha sonra kürsüye davet edilen Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, cihadı ve şehadeti gündemlerine almayan yazarlardan yakındı.


Göktaş Hoca, "Kur'an-ı Kerim'de abdestle ilgili bir ayet geçmesine rağmen, abdest hakkında cilt cilt kitaplar yazmış olan yazarlara diyorum ki, araştırdım, Kur'an-ı Kerim'de abdest hakkında bir tane ayet var, ama şehadet ve cihat hakkında 586 tane ayet var. Niye şehadet ve cihat hakkında cilt cilt kitaplar yazmıyorsunuz?" dedi.


Cihadın farz olmasına rağmen, 35 ve 52 farzın içine niçin bulunmadığını soran Göktaş Hoca, "Sadece cihat hakkında öyle süreler var ki, baştan sona cihattan söz ediyor, ama bizim hoca efendiler cihadı ne 52 farzın içine, ne de 35 farzın içine almamışlar" dedi.


Şehitlerin kısımlarına değinen Göktaş Hoca, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Çaresi bulunmayan bir hastalıktan dolayı vefat eden kişi de, malını hırsızlardan ve eşkıyadan korurken öldürülen kişi de şehittir inşallah. Buna benzer çok şehitler vardır, ama bu gün bizim dersimiz, bir numaralı şehittir. Peki, bir numaralı şehit nasıl olur? Şehit törenler ve bandolar eşliğinde defnedilen değil, Hz. Peygamber Efendimizin özellikle üzerinde durduğu ve bir numara dediği şehitten bahsedeceğiz. Şehit, sadece Allah'ın adı, Allah'ın hükmü ve Allah'ın dini en yüce olsun diye mücadele eden ve bu uğurda can veren kişidir. Şehit, Peygamberlerin bile gıpta ettiği makama erişir."


Konuşmalardan sonra sahneye çıkan Grup Özlem'in sanatçılarından Selami Güneş, seslendirdiği ezgilerle geceye renk kattı.


Program, Abdülhamit Bayırbaş Hoca'nın okuduğu duayla sona erdi. (Emrullah Savli - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.