Kayseri'de şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Kayseri'de şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Diyarbakır'da PKK/HDP'lilerin saldırıları sonucu katledilen Müslümanlar için Kayseri'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

KAYSERİ – Kayseri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (UMUT-DER) PKK/HDP’lilerin saldırıları sonucu şehit edilen Müslümanlar için Hunat Camiinde halkın katımıyla gıyabi cenaze namazı kıldı.

 

Kılınan gıyabi cenaze namazından sonra Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, “Yarabbi! Doğuda ve Güneydoğuda PKK tarafından şehit edilen, İslami dava için mücadele eden derneklerin ve birtakım İslami kuruluşların mensupları; kurban eti dağıtımından dönüşte çatıdan atılarak, başları ezilerek, yakılarak şehit edilen kardeşlerimizin şehadetlerini kabul eyle. Sırf sakallı oldukları, dindar oldukları için yanlarında eşleri örtülü oldukları için PKK’lı eşkıyalar tarafından katledilen kardeşlerimizi şehitlerin defterine yazdır. Ya Rabbi, İslam davasına savaş açan, üç bine yakın işyerini yakıp talan eden, camileri, Kuran kurslarını yakan, 600’e yakın aracı kullanılmaz hale getiren PKK eşkıyalarını kahr-u perişan eyle.” diye dua etti.

 

Yapılan duanın ardından gıyabi cenaze namazına katılan halk tekbirler getirerek, “PKK için yaşasın cehennem” sloganları attı. Gıyabi cenaze namazına, Kayseri Barolar Birliği Başkanı Av. Fevzi Konaç, Hür Dava Partisi Kayseri il Başkanı Mahmut Sami Göktaş, Kayseri Aczimendi Dergahı’na mensup Müslümanlar ve Diğer İslami STK temsilcileri katıldı. (Fatih Gültekin – İLKHA)   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.