Kayseri'de Suriyeliler İçin Yardım Kampanyası

Kayseri'de Suriyeliler İçin Yardım Kampanyası

Kayser İHH şubesi, Erciyes Feneri ve Kayseri Daru'l Aceze Vakfı, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası başlattı.

KAYSERİ - İl genelinde çaresizler adıyla hızla yürütülen yardım kampanyası Kayseri halkı ve özellikle dindar kesim tarafından büyük ilgi görüyor. Yardım nakit olmakla birlikte battaniye, yaysız yatak, yorgan, odun sobası, mutfak malzemesi ve kuru gıda gibi yiyecek ve temel ihtiyaçlar da toplanıyor.

 

Kış mevsiminin gelmesi ve soğuğun başlamasıyla Suriye'den gelen mültecilerin zor günler yaşadığını belirten yardım toplama gönüllüsü Hasan Hüseyin Şahin, "Biz Müslümanlar olarak Suriye'de yaşanan drama ve acı olaylara duyarsız kalmama adına elimizden geldiğince bu hayırlı işte yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu kış aylarında Suriye'den kaçıp gelen evsiz ve çaresiz olarak yaşamlarını idame ettirmeye çalışan bu mazlum halkın Müslüman kardeşlerimiz olduğunu ve onlara bir nebze olsun yalnız olmadıklarını hissettirmek için bu vakıflarımız seferber oldu. Herkesin bu hassasta duyarlı olması gerekir" dedi.

 

Umut Der'den Yardım Çadırına Ziyaret
Ayrıca Kayseri Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olan (Umut-Der) de yardım kampanyası çadırını ziyaret etti. Umut-Der üyelerinden Yılmaz Yolci ziyaret nedenlerini şöyle dile getirdi: "Suriye'de bulunan ve ülkemize sığınan Müslüman kardeşlerimizin zor durumda olduğunu ve bu zor durumdan kurtulmaları için çalışan kardeş derneklerimize desteğimizi belirtmek için buraya geldik. Elimizden geldiğince maddi-manevi yardımcı olmak Müslümanlar olarak bizim görevimiz ve biz Allah'ın izniyle kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışacağız." (Bilal Çevik - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler