Kayseri'den Mısır'daki kardeşlerine destek

Kayseri'den Mısır'daki kardeşlerine destek

Mısır'da haklarında idam kararı verilen 183 kişiye destek amacıyla, Kayseri'de Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) tarafından kefenli eylem düzenlenerek idam kararları protesto edildi.

Kayseri’de İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER), düzenlediği etkinlikle, Mısır'da verilen 183 idam kararını 183 kişi kefen giyerek protesto etti.

Düzenlenen etkinliğe Muhammed Mursi döneminde milletvekilliği yapan Adel Reşad ve Meşrutiyete Destek Koalisyonu Üyesi İslam Elghamri Katıldı.

Etkinlikte konuşan Adel Resad, Hilafetin Türkiye’den kalktığını ve yine Türkiye’de doğacağını belirterek, “Allah’ın izni ile hilafet Türkiye’den kalktı ve yine Türkiye’de doğacağına canı gönülden inanıyorum. Diyorlar Mısır dünyanın annesidir. Ben de diyorum ki, Türkiye dünyanın kalbidir. Hiçbir Ümmet kalpsiz olmaz ve hiçbir ceset de kalpsiz olmayacaktır. Hz. İbrahim (as) Tevhid inancına davet ettiği için, mancınıktan atıldı ve ateşin içerisine atılmaya reva görüldü. Biz bütün dünyayı hayra davet ediyoruz. Bizim şer ile her hangi bir uzaktan yakından bir ilişkimiz yoktur. Bizleri Nahda meydanında, Rabia meydanında muhasara altına aldılar ve binlerce canı Allah yoluna kurban ettik. Yapılan bu zulümler bizi dinimizden ve gittiğimiz yoldan asla döndüremeyecektir. Şeriatımızın yolunda tek kişi kalıncaya kadar, bu yolu sürfüreceğiz. Bizi tek tek idam etseler dahi, biz bu yolda devam edeceğiz inşallah.” dedi.

Adel  Resad’in konuşmasından sonra mikrofonu alan Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER)  Başkanı Seyit Halil Yüzgeç yaptığı konuşmada, “Dünyanın dört bir yanında zulüm gören kardeşlerimize biz buradan duamızla, sesimizle ve buradaki konuşmalarımızla yanlarındayız diyoruz. Dünya bilsin ki, Esma Şehit edilmişse, binlerce Esmalar dirilmiştir. Dünya bilsin ki Furkanlar Şehit edilmişse binlerce Furkanlar dirilmiştir. Ey Sisi ve ey Sisi’nin arkasında sinsi oyunları tezgâhlayan İsrail ve Amerika! bilin ki Muhammed Mursi yalnız değildir. Bilin ki bu meydan Müminlerin ve kardeşlerinin yanındadır.” İfadelerini kullandı.

Son konuşmayı yapan İslam Elghamri, Mısırda 3 Temmuz 2013’te Abdulfettah Sisi’nin liderliğinde yapılan darbeyle, ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Doktor Muhammed Mursi’nin selamıyla selamlayarak şu ifadelere yer verdi, “Mısır’daki kardeşlerimiz aynı bu duygularla aynı hislerle aynı inanışlarla meydanlara çıktılar ve aynı şeyleri hissediyorlar. Hürriyet için Mısır kendi insanlarını, kendi gençlerini, kendi inananlarını feda etmiştir ve bu yola kurban etmiştir. Şu anda da Mısır halkı o cellatlara kendilerini teslim etmemiştir. Tevhid dininin yükselmesi için sonuna kadar devam edeceklerdir. Bizler Mısır’da Şehadet ağacını Hasan El-Benna ve Seyyid Kutup ile diktik ve şimdi de o ağacı kendi kanlarımızla beslemeye devam ediyoruz. Biz inanıyoruz ki, günün sonunda hürriyet İslam’ın olacaktır. Biz asla o askere ve cuntaya boyun eğmeyeceğiz kanımızın son damlasına kadar mücadeleye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kayseri Bürüngüz Camii’nden Büyükşehir belediyesine kadar “Kahrolsun Sisi Seninleyiz Mursi, Mursi’ye Selam Direnişe Devam” sloganları ve tekbirler eşliğinde yürüyüş yapıldı.

Etkinlik Doktor Muhammed Mursi döneminde milletvekilliği yapan Adel Resad’ın yaptığı dua ile son buldu. (Fatih Gültekin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler