Kayyumun atandığı Derik Belediyesi, personelin borcunu ödeyecek

Kayyumun atandığı Derik Belediyesi, personelin borcunu ödeyecek

İçişleri Bakanlığı kararıyla Kayyum olarak Derik Belediyesi’ne atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, belediyenin 5 Milyon TL borcunun olduğuna dikkat çekerek, başta personel alacakları olmak üzere tüm borçlarını ödeyeceklerini belirti.

Derik Belediyesine kayyum olarak atanan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, belediyenin 5 milyon borcu olduğunu, başta personel alacakları olmak üzere tüm borçlarını ödeyeceklerini belirterek, yapacakları çalışmalar hakkında İLKHA’ya bilgi verdi.

Borçları nedeniyle belediyenin banka hesaplarına haciz getirildiğini söyleyen Kaymakam Safitürk,  “11 Eylül itibariyle belediyenin yönetimini devraldık. Personel yapımızı inceledik, mevzuata göre birimlerimizi kurduk. Personellerimizi bu birimlerde görevlendirdik. Belediyenin çalışanlara ve sosyal güvenlik kurumuna yaklaşık 5 Milyon TL borcu var. Belediyenin hesaplarında hacizler var birçok bankada hesabı gözüküyordu.  Belediyenin Ziraat Bankası’ndaki hesabı blokeli. Bu kabul edilebilir bir şey değil. İşçi alacakları var bunları bir an önce temizleyeceğiz, personelimize ait borçlarımız ödenecek. Sosyal güvenlik kurumlarıyla oturup bu borçları yapılandıracağız. Belediyenin blokeli bir hesabı olmayacak. ”dedi.

“Belediye halkımızın ve merkezi yönetimin her zaman denetimine hazır olacak.”

Vatandaşların ve çocukların vakitlerini geçirebileceği yeni tesisler yapacaklarını aktaran Safitürk, konuşmasına şöyle devam etti:

“Belediyemizin çöp sorunu vardı. Sistemimizi kurduk, şu an sokaklarımız pırıl pırıl. Sokaklarımızı yeniliyoruz, boya çalışmalarımız devam diyor. Bundan sonra da vatandaşlarımızın, nüfusun gerektirdiği ölçüde vakitlerini geçirebilecekleri, çocukların oturup oyun oynayabilecekleri acil ihtiyacı olan tesisleri imkânımız ölçüsünde kuracağız.  Gücümüzün yetmediği projelerimizi hazırlayacağız, merkezi kuruluşlardan bunları talep edeceğiz. Çalışma sistemini düzene koyacağız. Her şeyimiz kayıt altında olacak. Hesap verilebilir bir şekilde belediyeyi tutacağız. merkezi yönetimde her zaman denetimine hazır olacak.” ifadelerini kullandı.

“Eskiden personelin ne yaptıkları, nerde görev yaptıkları belli değildi”

Belediyenin eski çalışmalarının düzenli bir sisteme tabi olmadığına dikkat çeken Safitürk, “Eskiden kadük bir yapı vardı kimsenin birimi belli değildi 60’a yakın işçi var bunların ne yaptıkları nerede görev yaptıkları belli değildi amirleri belli değil günü birlik çalışma yapmışlar ve sisteme tabi değildi artık her personel hangi birimde çalıştığını bilecek her sabah mesai saatinde bizlerle işine gelecek bizle beraber evine dönecek kimin nerede çalıştığı belli olacak her gün yaptığımız işin dökümünü çıkartacağız yarının planları elimizde olacak belediyeyi dört dörtlük bir kamu kurumu haline getireceğiz.” diye konuştu.

İLKHA

















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.