Kazimi, ABD büyükelçiliğin kapanmasının Irak için felaketle sonuçlanacağını iddia etti

Kazimi, ABD büyükelçiliğin kapanmasının Irak için felaketle sonuçlanacağını iddia etti

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, "ABD ve diğer misyonların kapanması ve çekilmeleri Irak için felaket sonuçlar doğurur. Irak, dünyadan soyutlanmayı ve yalnızlaştırılmayı kaldıramaz." görüşünü savundu.

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, ülkedeki bir TV kanalına katılarak açıklamalarda bulundu.

Kazimi, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği’nin kapatılacağı iddialarına ilişkin, "ABD'den büyükelçiliğin kapanmasıyla ilgili hiçbir tehdit almadık ancak Amerikalılar yabancı misyon temsilciliklerinin hedef alınmasından rahatsızlar. ABD ve diğer misyonların kapanması ve çekilmeleri Irak için felaket sonuçlar doğurur. Irak, dünyadan soyutlanmayı ve yalnızlaştırılmayı kaldıramaz. Bu durum, ülkeyi bir de ekonomik krizle karşı karşıya bırakır. Irak'ı birtakım kirli oyunlarla meçhule götürmeyi amaçlayanlar var." dedi.

ABD işgaline değinen Kazimi, "ABD, 2003 işgalinden 2011'e kadar Irak'ta büyük hatalar yaptı ama aynı ABD  Saddam rejiminden kurtulmamıza ve DAİŞ ile mücadelemizde yardımcı oldu. O yüzden halkın çıkarına hizmet eden hiçbir ülkeyle ilişkimizden çekinmemeliyiz. Biz, ne ABD ne İran ne Suudi Arabistan ne de başka ülkeyle ilişkimizden utanmayız." görünüşünü savundu.

Kazimi, ABD'nin 2 bin 500'den fazla askerini ülke dışına çıkardığını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.